УБИСТВО ИНСПЕКТОРА НАРУЧЕНО "СКАЈПОМ": МУП РС расветлио ликвидацију начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића

С. МИШЉЕНОВИЋ

28. 03. 2022. у 08:30

АЛЕКСАНДАР Миљатовић из Бањалуке ухапшен је због сумње да је убио начелника приједорске криминалистичке полиције Раденка Башића. Миљатовићу су лисице стављене у породичној кући у Лакташима, сазнају "Новости" из извора блиских МУП РС.

УБИСТВО ИНСПЕКТОРА НАРУЧЕНО СКАЈПОМ: МУП РС расветлио ликвидацију начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића

Далибoр Раилић, Фото kozarski.com

Признао је злочин након што је пао на полиграфу. Полиција РС је протеклог викенда ухапсила на ширем подручју Бањалуке 20 особа у склопу истраге убиства начелника Башића и они се налазе на крим - обради.

- Миљатовић је испричао истражиоцима да је убиство наручио Далибор Раилић звани Дуги из Приједора, који се већ налази у притвору, те да је он био директни извршилац. У злочину је учествовала још једна, Миљатовићу веома блиска особа, која га је возила пре и после убиства, тврди извор из полиције. Иначе, како се сазнаје, Раилић и Миљатовић су дужи период преко "Скајпа" договарали ликвидацију начелника Башића.

Убица Миљатовић, на месту убиства полицајца, фото Независне новине и фото Новости

Према незваничним информацијама, мотив наручивања убиства начелника Башића је рад полиције у Приједору која је постизала одличне резултате у откривању и хапшењу дилера наркотика и тако "кварила" посао Раилићу.

Иначе Миљатовић је већ осуђиван за убиство, и то пре 14 година, када је у Окружном суду у Бањалуци осуђен на шеснаест и по година затвора због монструозног убиства Саше Илића Шпанца (31) на паркингу испред Клиничког центра у Бањалуци. Заједно с њим због убиства је осуђена његова тадашња девојка Јелена Тегел на 15 година. Будући да су обоје тада имали по 19 година, у медијима су прозвани за бањалучке "Бони и Клајд".

Тело Саше Илића двојац је убацио у гепек Илићевог БМВ-а и одвезли су се до кањона Врбаса, где су бацили жртве. Мотив им је био скупоцени ауто.

Опсежан рад МУП РС, Фото Независне новине

УБИСТВО

РАДЕНКО Башић, начелник криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор, убијен је 21. марта у јутарњим часовима на пешачком мосту недалеко од зграде у којој живи. Њему је убица пришао с леђа и испалио један метак у потиљак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (1)

ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)