ОТАЦ УБИЈЕНОГ МИЛЕУСНИЋА ЗА "НОВОСТИ": По први пут није дошао на заказани претрес са разлогом

Ј. Д. Љ.

27. 01. 2022. у 11:52

У АПЕЛАЦИОНОМ суду у Београду у четвртак је одржана седница по жалбама на првостепену пресуду Неђељку Ђуровићу (32), који је осуђен на 30 година затвора јер је, 27. јануара 2019. године, у Београду, ножем избо студента из Чачка Милоша Милеуснића (24), који је услед задобијених повреда убрзо преминуо.

ОТАЦ УБИЈЕНОГ МИЛЕУСНИЋА ЗА НОВОСТИ: По први пут није дошао на заказани претрес са разлогом

Фото: З. Ј. М.

Ђуровићев правни тим уложио је жалбу на пресуду, а отац убијеног Милоша - Горан Милеуснић, за "Новости" каже:

- Не знам на шта се жали. На то што ми је убио дете?

После разматрања жалби, Апелациони суд донеће одлуку. Може да потврди првостепену пресуду или је преиначи, односно укине или пак наложи ново суђење.

Отац убијеног студента никада није изостао ни са једног суђења. Али, у четвртак није дошао у Апелациони суд:

- Знам да је за заказана седница Апелационог суда на донету пресуду и први пут нисам дошао на заказани претрес - каже, за "Новости", Горан Милеуснић, отац убијеног Милоша. - На гробљу смо породица, пријатељи и ја, јер је трогодишњица откако смо изгубили наше дете. Ништа нам Милоша неће вратити, али верујем у српско правосуђе да ће исправно поступити и казнити оног ко нам је одузео светлост нашег живота.

Несрећни отац, присећа се да је тог 27. јануара 2019. био код куће када га је пријатељ позвао и рекао: "Јеси ли чуо, Милош ти је убијен?!"

- Тај дан никада нећу заборавити - каже Горан. - После тога креће борба на суду која појачава ране и продубљује их. Сваки одлазак на рочиште био је као да ми поново убијају дете. Сећам се да сам на првом рочишту први пут видео убицу мог сина. Унео ми се у лице и рекао: "Шта је било!?" У том моменту осећао сам се као да сам и ја мртав. Нисам могао да се померим. А Неђељко је био безосећајан и понашао се као да се ништа није догодило. Добио је 30, а ја нисам задовољан, јер ни 40 година робије не може да оправда оно што је урадио. Све осим доживотног затвора је његова привилегија.

УТВРЂЕНА КРИВИЦА

ВИШИ суд у Београду је пресудио 14. септембра 2021. да је Неђељко Ђуровић крив за тешко убиство на основу приложених биолошких трагова, снимака са камера, изјава сведока и осталих доказа.

Пресудом је утврђено да је Ђуровић изашао са ножем у руци из своје куће, налетео на Милеуснића и избо га.

- Жртву је изабрао насумично, није познавао Милоша, већ га је убио из чисте обести, бездушно и безобзирно, са директним умишљајем - рекла је судија Наташа Албијанић приликом изрицања пресуде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима