ОТАЦ УБИЈЕНОГ СТУДЕНТА ИЗ ЧАЧКА: "Пољубите сина, затворите ковчег и то вам је то...."

Новости онлајн

27. 01. 2022. у 07:20

УБИСТВО Милоша Милеуснића, студента из Чачка, догодило се пре тачно три године у Београду.

ОТАЦ УБИЈЕНОГ СТУДЕНТА ИЗ ЧАЧКА: Пољубите сина, затворите ковчег и то вам је то....

Фото: Фацебоок

 О злочину, пресуди и животу без детета говори Горан Милеуснић, отац убијеног младића.

- Убици мог детета желео бих "око за око, зуб за зуб"... Међутим, сада је друго време. Волео бих да буде до краја живота у затвору или бар мог... - почиње своју исповест Милеуснић.

Тог 27. јануара 2019. године био је код куће када га је пријатељ позвао и рекао: "Јеси ли чуо, Милош ти је убијен?!"

- Тај дан никада нећу заборавити. После тога креће борба на суду која појачава све те ране и продубљује их. Две и по године трајало је суђење. Сваки одлазак на рочиште био је као да ми поново убијају дете - тврди Милеуснић.

- На првом рочишту сам први пут видео убицу мог сина. Унео ми се у лице и рекао: "Шта је било!?" У том моменту осећао сам се као да сам и ја био мртав. Нисам могао да се померим. Људи помисле убићу га, да имам нож исекао бих га... Али то вам је такав губитак снаге, таква депресија да вам не могу описати. А Неђељко је био безосећајан и понашао се као да се ништа није догодило - додаје Милеуснић.

Током суђења Горан је само стрепео на колико година ће бити осуђен убица његовог сина.

- Стрепео сам да ли ће добити 10 или 15 година... Био сам заокупљен само да за убиство мог детета не добије 15 година... Ни 40 година не може да оправда ово што је урадио. Све осим доживотног затвора је његова привилегија - тврди Милеуснић.

Правни тим осуђеног Неђељка Ђуровића уложио је жалбу на пресуду и о њој данас одлучује Апелациони суд.

- Не знам само на шта се жали. На то што ми је убио дете?! - изненађен је Милеуснић и додаје да је Ђуровић осуђен на основу доказа.

- Након што је кухињским ножем дугачким 19 центиметара убио моје дете, отишао је у пиљару и платио крвавом новчаницом. Полицију је одвео на место где је бацио нож. Све камере су га снимиле. Не знам шта је спорно... - прича Милеуснић, коме поглед иде ка слици сина која се налази у соби.

Несрећног оца највише потреса чињеница колике је болове трпео његов син након убадања.

- Чуо сам да је сам себе храбрио речима: "Издржи, издржи..." Међутим, као медицински радник знао сам да није било шансе да преживи - додаје Милеуснић.

Отац убијеног студента каже да су му најтежа јутра без Милоша.

- Увече се надам да ћу заспати и да се нећу пробудити - каже Милеуснић и додаје да му је стално пред очима слика мртвог сина.

- Видео сам га како лежи у ковчегу. Прекрштених руку. Био је исто тако леп... - једва изговара Милеуснић и додаје "пољубите сина, затворите ковчег и то вам је то".

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

ОТАЦ УБИЈЕНЕ МИЛЕНЕ СКРХАН БОЛОМ: Није јој било спаса, много ми је тешко... - стравично убиство у Крагујевцу