РАДОЈЕ МИРКОВИЋ (82) ЈОШ НИЈЕ ПРОНАЂЕН: Показивао благе знаке деменције, забринута породица данас у Параћину организује потрагу

Novosti online

18. 01. 2022. у 12:02

РАДОЈЕ Мирковић (82) нестао је 12. јануара у Параћину, а породица данас организује велику потрагу по граду, којој ће се прикључити и чланови Добровољног ватрогасног друштва.

РАДОЈЕ МИРКОВИЋ (82) ЈОШ НИЈЕ ПРОНАЂЕН: Показивао благе знаке деменције, забринута породица данас у Параћину организује потрагу

Фото: Фејсбук

Овај некадашњи радник Српске фабрике стакла живео је сам, шетао се и боравио у башти, а упркос томе што је показивао благе знаке старачке деменције, могао је да се брине о себи и био је веома виталан, каже његов син Небојша.

Пошто је Небојша био у иностранству, његова ћерка је обилазила деку, али се разболела. Чули су се телефоном, али од 12. јануара Радоју се губи сваки траг.

- У вратима стоји пошта од 12. јануара, када је поштар покушао уручење пензије. Он не чује добро, на једно око не види, а на друго види слабо - прича Небојша.

Каже, дека је могао да се брине сам о себи, волео је да се бави кућним пословима и породица је сматрала да му је у кући боље него што би било у дому.

- Једном приликом је погрешио улицу, али нисмо мислили да је толико дементан да не може да се брине о себи. Спомињао је неку фамилију од пре 30 година. Ми смо звали све људе код којих је могао да оде, али нема га. У 10 сати крећемо да претражујемо град и околину, можда је отишао негде у шуму - прича Небојша.

Он указује да је могуће да је Радоје изашао напоље током хладног таласа, када на улици и није било много људи, да је том приликом изгубио оријентацију и нестао.

Оно што су успели да утврде јесте да Радоје није нигде отпутовао аутобусом.

- Он је био радник Српске фабрике стакла, многи га познају у Параћину и Ћуприји. Био је хуман, бар 80 пута дао је крв - прича његов син.

(Telegraf.rs)

БОНУС ВИДЕО: 

СТРАВИЧНО: Младић (17) ометен у развоју пао са другог спрата

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ЉУБОМОРНИ МУЖ УБИО МИЛЕНУ: Полиција дошла до порука у телефону - сумње неосноване