ЗОРИЦУ УБИО НОЖЕМ, ПА СЕ КРИО СА СИНОМ: У Смедереву ухапшен Бранко Т. (38) због сумње да је усмртио невенчану супругу

Ј. ИЛИЋ

06. 12. 2021. у 20:31

СМЕДЕРЕВАЦ Бранко Т. (38) ухапшен је данас због сумње да је једним убодом ножем у врат тешко ранио своју невенчану супругу Зорицу М. (39), која је од задобијених повреда убрзо преминула у болници.

ЗОРИЦУ УБИО НОЖЕМ, ПА СЕ КРИО СА СИНОМ: У Смедереву ухапшен Бранко Т. (38) због сумње да је усмртио невенчану супругу

Фото Н. Живановић

Након злочина, побегао је из куће и са собом повео њиховог двогодишњег сина, са којим је покушао да се сакрије међу чамцима у смедеревској марини, али су га патроле нашле на само стотинак метара од њихове куће. На захтев тужилаштва, њему је одређен притвор до 30 дана.

Стравичан злочин догодио се у понедељак у зору, у њиховој кући у такозваном насељу Металор, крај обале Дунава. Трагедији је, како сазнајемо, претходила свађа супружника, а у кући је у тим тренуцима било и њихово заједничко дете, као и старија кћерка сада покојне Зорице.

Бранко је својој невенчаној супрузи задао ударац ножем у задњи део врата. Жена је убрзо колима Хитне помоћи пребачена на Ургентни центар Опште болнице "Свети Лука", где је непун сат касније издахнула услед тешких повреда, сазнајемо из полицијских извора.

Када је видео шта се догодио, Бранко је узео двогодишње дете и побегао из куће, а његова мајка, која живи у приземљу куће, позвала је Хитну помоћ и полицију, која га је брзо пронашла док је покушавао да се сакрије међу чамцима.

- Лежао је склупчан између чамаца када га је полиција пронашла. Уз себе је чврсто држао преплашено дете, био је ван себе - каже наш извор.

Тешко је рећи због чега се у бег дао са малишаном, а према сведочењу полицајаца, изгледао је престрављено.

Полиција га је одмах ухапсила и због стања у којем се налазио одвела на лекарски преглед. Према незваничним сазнањима, породичном злочину претходила је жестока свађа, а наводно је Бранко чак и истукао супругу, док је њену кћерку закључао у соби. Где се за то време налазило двогодишње дете, и да ли се све догодило наочиглед малишана, засад није познато.

За сада се верује да је жена задобила један убоду сечивом у врат. Извештај са обдукције, која је рађена по подне, расветлиће врсту и степен повреда које су биле кобне.

ДЕТЕ КОД БАКЕ

ПОСЛЕ трауматичне ноћи, у којој је отац убио мајку, и скривања од полиције, двогодишњи дечак тренутно је на чувању код баке, очеве мајке. У цео случај највероватније ће се укључити и Центар за социјални рад. Због Бранковог психичког здравља, затражено је и његова хоспитализација у Специјалној затворској болници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)