ЏОНИЋ УСИСАВАО МЕСТО ЗЛОЧИНА? Дан након свирепог убиства покушавао да уклони трагове

Novosti online

03. 12. 2021. у 16:52

ГОРАН Џонић, главноосумњичени за убиство трочлане породице Ђокић, урадио је све што је могао да би током потраге за његовим несталим рођацима полицију одвео на локацију на којој нису била тела његових родака.

ЏОНИЋ УСИСАВАО МЕСТО ЗЛОЧИНА? Дан након свирепог убиства покушавао да уклони трагове

Фото: Фејсбук/Ј. Ћосин/Приватна архива

И не само то, данима је покушавао да прикрије своје учешће у злочину који је потресао читаву Србију тако што је изигравао раме за плакање својој тетки, мајци настрадалог Горана, као и Ђокићевој снаји.

"Сигурно су упали у језеро"

Током потраге за несталим Ђокићима, Џонић је у неколико наврата покушао да завара траг полицији. Седам дана после нестанка породице Ђокић, он се није одвајао од својих некадашњих колега ватрогасаца, упорно је причао да потрага мора да крене од Бованског језера и да су његови рођаци у аутомобилу сигурно тамо слетели са пута - открива Објектив од извора који је и сам био укључен у потрагу која је почела неколико дана пошто су Горан, Гордана и Лидија нестали.

Да би навео све на погрешне трагове, Џонић је непрестано лагао. Те суботе када су пронађена тела, он је позвао једну комшиницу и рекао јој је да иду код Горанове мајке Шојке и да јој каже да су тела закопана у њеној њиви. Тада је ставио крпу преко уста да та комшиница не би препознала глас. Та њива се налази у брдима на потпуно другој страни села, удаљена од места где су пронађена тела. Комшиница која је добила позив мислила је да ју је звала женска особа, али је полиција касније установила да је позив стигао са фиксног броја породице Џонић - објашњава наш извор.

Док је трајала потрага за Ђокићима, Џонићи су долазили код њихових рођака како би их тешили.

- Сузана и Горан често су клели потенцијалне отимаче. Сузана је и недељу дана након сахране, за прву суботу, била уз Ђокиће.

Усисавао место злочина

Према наводним информацијама, Џонић је јутро након убиства рођака отишао из Моравца и са собом понео - усисивач за лишће.

Тим усисивачем је покушао да уклони трагове са места злочина. Тада је била берба кукуруза и многи људи га је видело да је носио тај апарат. Рекао је да тражи црево за тај усисивач, пошто место где су Ђокићи убијени представља и незваничну депонију старих ствари. Када се вратио кући, звао је комшију да иду на пецање баш на место где су Ђокићи убијени. Тај човек је то и посведочио и открио је да се Џонић понашао нормално и да није погледао ниједном ка месту где је наводно убио рођаке. Незванично, постоје сазнања и да је планирао да неколико дана после убиства Ђокића на место где су бачени и запаљени набаца шут.

- Желео је да изнајми камион и да њим превезе сав шут направљен током реновирања Стефанове куће, а и који се ту сакупљао, у том дворишту, превезе до места где су бачена тела и да се на тај начин обезбеди да никада не буду нађени - тврди извор.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)