КАТНИЋ ИСПИТИВАО БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА О ТРИ УБИСТВА: Посредством "Скај" апликације, црногорска полиција дошла до чврстих доказа

Е. Х.

02. 12. 2021. у 09:21

ОСИМ потврде својих личних података, Вељко Беливук, Марко Миљковић и Небојша Јанковић јуче нису желели да одговарају на питања специјалног државног тужиоца Црне Горе Миливоја Катнића и његовог најближег сарадника Саше Чађеновића.

КАТНИЋ ИСПИТИВАО БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА О ТРИ УБИСТВА: Посредством Скај апликације, црногорска полиција дошла до чврстих доказа

Фото Архива

Кривична пријава црногорске полиције сумњичи ову тројицу за убиства Барана Дамира Хоџића и Адиса Спахића, као и за отмицу Милета Радуловића Капетана, а тужиоци су их испитивали у просторијама Тужилаштва за организовани криминал у Београду.

Саслушање је трајало два сата, а Беливук, Миљковић и Јанковић, у присуству својих адвоката, негирали су кривицу.

- Сва тројица су потврдила свој идентитет, адресу, занимање, брачно стање... - наводи извор "Новости".

- Рекли су да нису тачни наводи кривичне пријаве, да нису учествовали у убиствима, али су одбили да даље одговорају на питања Катнића и Чађеновића.

Јаке снаге Жандармерије испред Специјалног суда, Фото М. Анђела

Иначе, саслушање тројица чланова опасне криминалне групе, која се тесно повезује са "кавачким кланом", уследило је после замолнице Црне Горе, која је у Србију стигла 8. новембра. У међувремену, средином прошлог месеца, Специјално државно тужилаштво донело је решење о покретању истраге за убиство двојице Барана и киднаповање Радуловића.

- Постоје чврсти докази о учешћу ове тројице, али и одбеглог Радоја Живковића, у злочину који се догодио 14. октобра прошле године у насељу код Спужа - наводи наш саговорник.

- Тројица осумњичених су као разлог одбијања да одговоре на питања, навела то што им нису предочени докази којима располаже црногорско тужилаштво.

Адис Спахић, Фото Приватна архива

Катнић и Чађеновић нису имали никаквих примедаба на то како се одвијало саслушање, којем су и сами присуствовали. Ипак, о материјалним траговима на којима почивају кривична пријава и решење о спровођењу истраге, нису хтели да говоре.

- Посредством "Скај" апликације, црногорска полиција је дошла до чврстих доказа да су Беливук и Миљковић убили Хоџића и Спахића, као и да су отели Радуловића - објашњава наш саговорник.

- О томе постоје докази и у Србији. У заштићеним комуникацијама о томе су директно говорили Беливук и Миљковић.

Дамир Хоџић, Фото Приватна архива

Истог 14. октобра, када су убијена двојица Барана, у Београду је отет и Лазар Вукићевић.

Тог кобног дана у 19.54, Марко Миљковић шаље поруку преко "Скаја": - Е, брате, ово кад смо доживели, данас је ово победа да памтимо датум..., а потом наставља: - Е, Лазо дебилу... сада тебе када убијемо, убићемо ти тату, онда ти убијамо брата и све што си познавао и волео икада... значи, тата, брат ти стижу брзо...

Мило Радуловић Капетан и Марко Миљковић, Фото Приватна архива

 

У тај разговор потом се укључује и Сопрано, односно, како се сумња, Вељко Беливук:

- Е, овде Вепар, друже, где си, Лаки... знаш да ће да те бију толико, значи да молиш да те убију, а имаш среће што ми овде (Црна Гора прим. аут.) деремо ове глупе Црногорце, па не можемо ми, јер смо се већ спремили да дрк... к... од Пљеваља до Београда... Цркни, смраде цигански, све ћемо да вас побијемо, све, све, значи тату и брата ти шаљемо експресно.

У 22.17, истог тог 14. октобра 2020. године, Марко Миљковић екипи у Ритопеку шаље нову поруку:

- Ништа ми драже нема него што смо Лазу одрадили, значи, брате, ја не могу да ти опишем, види, одрали смо Лазу, одрали смо Касапа (Хоџић - прим.аут.), одрали смо "зеца" (Спахић - прим. аут.) и ево га Капетан и њега ћемо да одеремо за који дан, значи буразеру четворка данас, убили смо их, и то све кључни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)