СРБИН УБИО ЗЛАТАРА У АУСТРИЈИ СА 19 УБОДА: Младић признао - "Крив сам"

Новости онлајн

30. 11. 2021. у 14:04

ДРЖАВЉАНИН Србије (21) оптужен за убиство аустријског јувелира (74) на почетку суђења за овај злочин признао је кривицу, преноси Курир.ат.

СРБИН УБИО ЗЛАТАРА У АУСТРИЈИ СА 19 УБОДА: Младић признао - Крив сам

Фото.ЕПА

Да подсетимо, младић је ухапшен због сумње да је прошлог октобра са 19 убода усмртио познатог драгуљара, опљачкао га и побегао. После злочина је отишао у Чешку, а лисице на руке стављене су му на граници Мађарске и Србије.

- Крив сам - рекао је момак, који се осим за убиство сумњичи и за 51 провалу, али се овом оптужницом терети за свега четири крађе. Како преносе аустријски медији, он је јуче први пут изнео одбрану, са маском на лицу, а док је сведочио више пута је зарио лице у руке. Како је рекао, у Аустрију га је довео ујак, који се и сам бави криминалом, а он га је и упутио како да изврши провале.

- Терао ме је да конзумирам кокаин. Мој ујак је проблематичан - рекао је младић и додао да је његов ујак извршио самоубиство:

- Нисам хтео да убијем драгуљара. Мислио сам да он има оружје код себе јер је приликом напада посегао негде са стране. Тек онда сам га убо ножем - рекао је младић.

На питање судије да ли је сакупљао плен док је човек крварио на земљи, младић је одговорио потврдно. Како преносе медији, он не може бити осуђен на доживотну робију јер је у моменту убиства био млађи пунолетник.

Подсетимо, младић је у златару ушао и представио се као купац, а драгуљара је напао након што је гледао прстење. Он је, како стоји у оптужници, у фебруару прошле године напао пајсером једног мушкарца и украо му златнике вредне 15.000 евра. Четири месеца касније у Бечу је уз претњу пиштољем украо накит вредан 200.000 евра. У априлу је од бизнисмена и његове партнерке украо 270.000 евра из сефа.

Неуспела пљачка Оперски певач их отерао певањем

Неколико сати пре злочина младић је са саучесником, који је учествовао и у пљачки златаре, упао у стан оперског певача. На човека су насрнули пајсером, али је он, према наводима оптужнице, почео гласно да дозива у помоћ својим пуним оперским гласом, што је провалнике уплашило, те су побегли из стана без плена.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)