ИСПАЛИО ЧИТАВ ШАРЖЕР МЕТАКА: Полиција и даље трага за маскираном особом која је пуцала на аутобус код Глођана

Д.Зечевић

28. 11. 2021. у 12:47

КОСОВСКА полиција и даље трага за маскираном особом која је у петак вече на путу Ђаковица-Дечани код Глођана пуцала на аутобус усмртивши возача и двоје средошколаца.

ИСПАЛИО ЧИТАВ ШАРЖЕР МЕТАКА: Полиција и даље трага за маскираном особом која је пуцала  на аутобус код Глођана

Фото Фоторепортери принтскрин

Како су пренели приштински медији на албансом језику,маскирани нападач је испалио читав шаржер са 30 метака.

Поред двоје смртно рањених ученика, Генте Мустафај и Лидиона Хамзе, трећи средњошколац рањен у овом нападу је оперисан и ван животне опасности је.

И док је дирекор косовске полциије Самедин Мехмети истакао да се истрага одвија у три правца , тужилац Основног суда у Пећи Сахиде Гаши изјавила је да је у вези са овим случајем већ испитано пуно особа и да је полиција претресла велики број кућа у околини Глођана.

Истовремено и косовски министар унутрашњих послова Џељал Свећља позвао је грађане да сарађују са полицијом упутивши нападачима ултиматум да сарађују.

И док се у јавности спекулише да ли је напад на аутобус који је по реду вожње углавном превозио ученике од Ђаковице до Дечана био терористички напад косовска полиција одбацује ту могућност уз тврдње да је по мета напада био неко од особа у аутобусу.

Међутим,првобитно је као потенцијална тема напада наведен возач аутобуса а као мотив је наведена кокуренција овог аутобуског превозника што међутим директор аутобуске станице у Ђаковици није могао да потврди.Иначе, међунаордне организације на Косову укључујући и америчку амбасаду упозориле су као и протеклих година у овом периоду на могућност терористичких напада на Блакану а гдесу уврстили и Косово.

И док из међународних мисија упозоравају грађане на избегавање јавних објеката косовска полиција демантује могућност терористичких напада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)