КАКО ЈЕ УБИЈЕНА ПОРОДИЦА ЂОКИЋ: Код осумњиченог пронађено 30.000 евра - спалио тела несрећних до непрепознатљивости

В. Н.

22. 10. 2021. у 08:36

ОСУМЊИЧЕНИ за убиство трочлане породице Ђокић, Горана (57), његове супруге Гордане (56) и ћерке Лидије (25), приведен је синоћ.

КАКО ЈЕ УБИЈЕНА ПОРОДИЦА ЂОКИЋ: Код осумњиченог пронађено 30.000 евра - спалио тела несрећних до непрепознатљивости

Фото Приватна архива

Код њега је пронађено 30.000 евра који су припадали убијеној породици. Како "Новости" незванично сазнају ухапшен је Горан Џонић (59), бивши ватрогасац и, наводно, рођак породице Ђокић. У просторијама, односно на имању које је користио осумњичени, пронађени су још неки предмети који су, без сваке сумње, били део овог страшног и монструозног убиства.

Осумњичени је приведен и, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, одређено му је задржавање до 48 сати, због постојања основа сумње да је учествовао у извршењу кривичног дела тешко убиство.

- Убиство породице Ђокић је згадило и узнемирило читаву Србију. Изведено је на професионалан, стрпљив, методичан начин и очигледно је дуго припремано - изјавио је министар полиције Александар Вулин. - Захваљујући упорном и самопрегорном раду припадника Полицијске управе за град Ниш, припадника Полицијске управе за град Београд, посебно његовог 3. одељења, као и Управе криминалистичке полиције, затим Основног јавног тужилаштва у Алексинцу и Вишег јавног тужилаштва у Нишу, успели смо да дођемо до једног лица за које основано сумњамо да је учествовало у монструозном убиству породице Ђокић.

Вулин је, са помоћником директора полиције и начелником Полицијске управе за град Београд Веселином Милићем, у Нишу разговарао са припадницима полиције који раде на расветљавању убиства породице Ђокић.

Такође, недавно је истрагом утврђено да су Горан, његова супруга Гордана и ћерка Лидија убијени, а потом су њихова тела запаљена и прекривена шибљем. Прво је пронађен аутомобил у ком су они виђени последњи пут у ноћи између недеље и понедељка. Њихов црни "пасат" био је запаљен у атару села Тесића, на неприступачном терену. Убрзо затим стигла је и вест о проналажењу тела ове трочлане породице десетак километара даље, у шибљу.

Породица Ђокић је кобне ноћи била код Горанове мајке на вечери, а десетак минута после поноћи кренули су ка свом дому у Алексинцу. До тамо, међутим, нису никада стигли. Траг им се изгубио у близини гвозденог моста на излазу из села Моравац. Према незваничним наводима из истраге, троје Ђокића је познавало свог убицу. Они су га, како се сумња, кобне ноћи и повезли. Према незваничним сазнањима, тела су изгорела до непрепознатљивости, а наводно су жртве идентификоване на основу накита. Два тела су била у рупи и прекривена гранама и шибљем, а треће тело је било мало даље, али на истој парцели.

Вероватно били типовани

ПРЕМА незваничним информацијама, Горан Ђокић, власник мењачнице, увек је са собом носио велику количину новца.

- Код себе је често имао и по 50.000 па и 100.000 евра - каже извор "Новости".

- То је очигледно неко знао. Сасвим је могуће да су Ђокићи типовани. Ово је мали град. Иначе, отмице и убиства и раније су се дешавали, а поједини злочини још нису расветљени.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)