УБИО ДА ЗАШТИТИ СУПРУГУ? Оптужница против Новосађанина Радована С. (56) због злочина код Ваљева

Љ. Прерадовић

22. 10. 2021. у 10:45

ВИШЕ јавно тужилаштво у Ваљеву, после завршене истраге, подигло је оптужницу против Новосађанина Радована С. (56) због сумње да је убио Милована Маринковића (52) из села Гуњаци код Осечине, сазнају "Новости".

УБИО ДА ЗАШТИТИ СУПРУГУ?  Оптужница против Новосађанина Радована С. (56) због злочина код Ваљева

Радован С. са супругом, Фото Фејсбук

Њему се на терет ставља да је смањено способан да схвати значај дела, али не до битног степена, са умишљајем и из ниских побуда усмртио 52-годишњака.

Фото Приватна архива

Радован С. се сумњичи да је 27. септембра прошле године дошао до куће жртве, где је између њих дошло до расправе и препирке, а онда су из просторије у приземљу, где су се били сами, одјекнула два пуцња.

Према незваничним причама, Маринковић је наводно био опседнут женом осумњиченог, прогањао ју је и узнемиравао. Наводно јој је слао разне, па и претеће поруке, а таквих садржаја нису били поштеђени ни чланови њене породице.

Од задобијених повреда, Милован је одмах издахнуо, а Радован С. је аутомобилом отишао из села. Ухапшен је у Осечини, где га је полиција затекла за воланом аутомобила "нисан". Претресом возила, полицајци су пронашли оружје.

Кућа у Гуњацима у којој је убијен Милован Маринковић, Фото Приватна архива

 

Током истраге, у Тужилаштву у Ваљеву су саслушане ћерка и супруга убијеног. Према незваничним сазнањима, жена убијеног Милована је казала да је у њихову кућу у Гуњацима долазила полиција и да се распитивала о њеном мужу, наводно због неких претњи. Обе су казале да су тог 27. септембра када је Радован дошао и тражио Милована, биле код куће када су чуле пуцањ.

Супруга Радована С. током истраге није саслушана у ваљевском тужилаштву. Она је користећи законско право привилегованог сведока, казала да није у могућности да одговара на питања и сведочи, јер је после свега што се догодило, у тешком психичком стању.

Није било ниских побуда

БРАНИЛАЦ оптуженог Радована С., адвокат Иван Гвозденац из Новог Сада, сматра да не постоји ниједан доказ који указује да је његов клијент кривично дело починио из ниских побуда.

- Ту околност не доказује ниједан доказ - каже адвокат Гвозденац, додајући да је написао одговор на оптужницу.

- Мислим да ће оптужница бити враћена, с обзиром на то да је то већ једном био случај.

- Ако то не буде учинио суд у Ваљеву, надамо се да ће Апелациони суд у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)