УБИЦЕ ЂОКИЋА ВОЗИЛЕ АУТО УКРАДЕН У БЕОГРАДУ? Нови детаљи истраге монструозног злочина!

Novosti online

19. 10. 2021. у 00:59

УБИЦЕ трочлане породице Ђокић кобне ноћи између 26. и 27. септембра дошле су у Моравац аутомобилом украденим у Београду.

УБИЦЕ ЂОКИЋА ВОЗИЛЕ АУТО УКРАДЕН У БЕОГРАДУ? Нови детаљи истраге монструозног злочина!

Фото: Ј. Ћосин/Приватна архива

Полиција је до овог податка дошла чешљањем пописа несталих возила неколико дана пре злочина и упоређивањем са снимцима камера дуж руте Београд—Алексинац—Моравац. Српски телеграф незванично сазнаје да су од седам украдених возила у то време два аутомобила примећена на том подручју. Нестанак оба аутомобила пријављен је нешто раније у Београду.

Један од тих аутомобила је црвене боје и, како се сумња, баш за то возило се полиција у суботу распитивала у Моравцу. Више десетина полицајаца претраживало је терен око њива и јама за наводњавање, а пре тога су ушли у сваку кућу. Како су мештани објаснили, полицајци су се распитивали и о бројном стању сваког домаћинства, где су чланови породица, некима су тражили да им покажу гараже. Ништа нису нашли.

- Траг који води од украдених возила у Београду до Моравца један је од најважнијих. Постоји реална претпоставка да су у Београду ангажоване плаћене убице да за рачун некога из локала обаве тај прљав посао. Сумња се да су те убице раније већ пуцале у људе. Због тога су под лупом бивши осуђеници који су недавно изашли из затвора и које је неко из Алексинца и околних села ко је дуговао новац Горану Ђокићу платио да га убију - наводи извор близак истрази.

Фото Приватна архива

Новац је несумњиви мотив овог злочина, слажу се сви укључени у истрагу. То потврђују и они који су познавали Горана (57), Гордану (56) њихову ћерку Лидију (25), који су мучки убијени и спаљени у атару Моравца 27. септембра између поноћи и три часа.

Последњи податак који полиција проверава је позајмица од око 100.000 евра, колико је, уз зеленашку камату од 30 одсто, Горан дао једном пословном партнеру. Овакве позајмице давао је мимо мењачких послова у Алексинцу које је водио годинама.

- Горанова мењачница била је дефинитивно најпрометнија од свих. Чуо сам да је позајмљивао и веће своте новца од оних 100.000 евра које се наводе - казао је један од мештана Моравца. Он је додао да је и њему позајмљивао новац, али камату му није тражио.

Он каже да се свашта прича по селу, између осталог, и да је баш у периоду кад су Ђокићи убијени један момак побегао у Немачку.

- То није истина, он је младић који већ дуго ради и живи тамо - објаснио је.

Овај мештанин се, међутим, присетио случаја од пре седам-осам година.

- Човек средњих година окривљен је тада за тешко кривично дело, чини ми се за убиство, након којег је побегао на Косово. Он од тада није виђен у нашем крају. Сигуран сам да полиција зна и за тај случај, те да испитује могућност да ли је и он на неки начин умешан у овај случај - закључује он.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ЦЕО АЛЕКСИНАЦ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Комшија убијене породице Ђокић

(Република)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)