„ГРОБАРСКА МАФИЈА“ СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Осумњичени за малверзације са погребном опремом саслушани у Тужилаштву

Љ. П.

18. 10. 2021. у 15:37

ОСУМЊИЧЕНИМА за малверзације у вези са набавком погребне опреме, после привођења и сааслушања у новосадском Вишем јавном тужилаштву Посебног одељења за борбу против корупоције, судија за претходни поступак није одредио притвор, тако да ће се, како сазнају „Новости“, у даљем поступку бранити са слободе.

„ГРОБАРСКА МАФИЈА“ СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Осумњичени за малверзације са погребном опремом саслушани у Тужилаштву

Фото Г. Шљивић

Како је МУП саопштио, ухапшени су П.И. (49), одговорно лице ДОО "Вечно коначиште" из Каћа, Г.З. (47), одговорно лице у том привредном друштву и запослен у ЈКП "Лисје" Нови Сад, као и Д.И. (42) и Ј.Л. (47), запослени у ЈКП "Лисје".

Сумња се да су Д. И. и Ј. Л., од 1. јануара до 14. октобра ове године, из магацина фирме у којој су радили неовлашћено износили дрвене сандуке и продавали их осумњиченима П. И. и Г. З. На тај начин Д. И. и Ј. Л. Су, како је саопштио МУП, оштетили ЈКП „Лисје“ за 1.757.830 динара.

П. И. и Г.З. су потом, како се сумња, сандуке препродавали за готов новац који су задржавали за себе.

П. И. и Г. З. Се сумњиче да су починили кривично дело одређено проневера у обављању привредне делатности у помагању, а Д. И. и Ј. Л. да за проневеру у обављању привредне делатности у саизвршилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)