УБИЈЕНИ ЗА НЕКОЛИКО СЕКУНДИ? Стручњаци и даље износе разне теорије о ликвидацији породице Ђокић

Е. Х.

13. 10. 2021. у 10:00

ТРОЧЛАНА породица Ђокић из Алексинца убијена је за само неколико секунди. Ову тврдњу изнео је за београдске медије магистар Владимир Костић, судски вештак балистичар са Војнотехничког института у Београду, који је направио анализу овог стравичног злочина, који се, како се верује догодио у ноћи између 26. и 27. септембра.

УБИЈЕНИ ЗА НЕКОЛИКО СЕКУНДИ? Стручњаци и даље износе разне теорије о ликвидацији породице Ђокић

Фото: Фејсбук

Власник мењачнице Горан Ђокић (57), његова супруга Гордана (56) и њихова ћерка Лидија (25) усмрћени су из ватреног оружја, да би затим њихова тела била спаљена на другом месту. Починиоци су запалили и њихов "пасат", поред којег је полиција пронашла чауру.

- Никакви минути нису у питању - каже Костић. - Убијени су за неколико секунди. У злочину су учествовала најмање тројица мушкараца. Ђокићи су убијени ван свог аутомобила, да би затим њихова тела била однета на место где су запаљени. Да су убијени у аутомобилу, чаура би остала унутра, упркос томе што је аутомобил изгорео. А на каросерији возила нису пронађени трагови пројектила. Злочин је извршио неко ко добро рукује ватреним оружјем.

Према његовом мишљењу, то је урадио неко ко је добро увежбан:

- Не мора то да буде човек из неких професионалних структура. Могао је да вежба у неком спортском клубу, на пример у стрељани. Све је било унапред организовано. Да их одведе на странпутицу био је довољан један човек, а ко их је сачекао, то је друго питање. Ако су тела спаљена ван аутомобила, онда је коришћена нека хемијска материја попут бензина, нитроразређивача или нешто што даје високу температуру. Убице су хтеле да униште своје материјалне трагове.

Балистичар истиче да је могуће да је на пронађеној чаури остао ДНК починиоца, јер и поред високе температуре, која се постиже током испаљења, могу да постоје трагови.

- Када чаура излети, њена температуре је испод 100 степени Целзијуса, што мало људи зна. Због тога један починилац може да се пронађе на основу ДНК трага на чаури - објашњава Костић. - Уколико је шаржер пуњен голом руком, онда су на чаурама остали ДНК трагови. Ако постоје биолошки трагови, убице ће бити откривене кад-тад.

ФОРЕНЗИЧАР: ИМАЛИ УНИФОРМЕ?

ФОРЕНЗИЧАР Часлав Ристић каже да су се Гордана и Лидија нашле у погрешно време на погрешном месту.

- Убице су их пратиле и темељно припремале злочин. Нашли су тај моменат када су се враћали у току ноћи, сачекали их и зауставили возило. Злочин је испланиран, одлучили су да Горан буде те вечери ликвидиран. Гордана и Лидија су се ту нашле, зашто би пустили породицу да имају проблема да их препознају. Сигурно је реч о неком ко познаје терен, неко из тог краја. Могуће је да их је зауставио неко прерушен у полицајца. Све су то опције.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)