ЗАПЛЕЊЕНИ ДРОНОВИ, ЕКСПЛОЗИВ И ПРОТИВТЕНКОВСКО ОРУЖЈЕ: Полиција ухапсила пет Албанаца осумњичених за тероризам

Д. З.

10. 10. 2021. у 21:39

ПОЛИЦИЈСКА управа за борбу против тероризма ухапсила је пет особа осумњичених да су припремале терористичке акције и поседовале илегално оружје, због чега ће им бити одређена мера притвора.

ЗАПЛЕЊЕНИ ДРОНОВИ, ЕКСПЛОЗИВ И ПРОТИВТЕНКОВСКО ОРУЖЈЕ: Полиција ухапсила пет Албанаца осумњичених за тероризам

Фото Архива ВН

-Ово су вечерас навели електронски медији на Косову позивајући се на саопштење Специјалног тужилаштва у Приштини које наводи да је полиција током рације пронашла експлозив, беспилотне летелице и противтенковско оружје.

Како се наводи из тужилаштва ухапшени су осумњичени за кривично дело "увоз, извоз, снабдевање, транспорт, производња, размена, посредовање или неовлашћена продаја оружја или експлозива" али се у саопштењу не наводи ко су ухапшене особе, одакле су, где су ухапшене, и на којој локацији је пронађено оружје.

Поједини приштински медији навели су такође да се ради о групи Албанаца, радикалних исламиста који су планирали терористичке нападе на КиМ јер су из групе од пет чланова, двојица раније хапшена као део радикалне исламске групе.

Још увек није јасно да ли је та група била део или је имала везе с ИСИС-ом или другим терористичким организацијама , али ће Специјално тужилаштво поднети захтев за задржавање пет притворених особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)