КАМЕРЕ “УХВАТИЛЕ” ЦРВЕНИ АУТО: Мистериозно возило снимљено на дан нестанка Ђокића! (ФОТО)

Novosti online

08. 10. 2021. у 21:19

У ПОТРАЗИ за убицама власника мењачнице, Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и ћерке Лидије (25), полиција је узела све снимке са камера са приватних кућа и објеката у селу Моравац, али и из оближњег села Житковца и села Тешица.

КАМЕРЕ “УХВАТИЛЕ” ЦРВЕНИ АУТО: Мистериозно возило снимљено на дан нестанка Ђокића! (ФОТО)

Фото: Ј. Ћосин/Приватна архива

За око им је наводно запао црвени аутомобил који је у недељу, 26. септембра, на дан нестанка породице, виђен у Моравцу!

Инспектори детаљно прегледају снимке и полако склапају мозаик овог злочина који је потресао читаву Србију.

- Прегледа се видео-материјал, и то не само од 26. септембра него и од претходних, али и наредних дана. Камере су кобне ноћи снимиле аутомобил "пасат" којим су Горан, Гордана и Лидија око поноћи кренули ка свом стану у Алексинцу, али тамо никада нису стигли. Њих је највероватније неко пресрео у Моравцу и натерао их да се одвезу у њиве, где су нађени мртви и спаљени - каже извор упознат са истрагом и наставља:

- Он што би за истрагу могло да буде значајно јесте аутомобил црвене боје који је у недељу виђен у Моравцу. Тај ауто не припада никоме од мештана, па постоји могућност да су нападачи користили управо ово возило.

Фото: Ј. Ћосин

Да подсетимо, сваки траг Ђокићима се изгубио у ноћи између 26. и 27. септембра.

- Они су дан провели код Горанове мајке, спремали су зимницу, па су нешто иза поноћи кренули ка Алексинцу. Како се нису јављали, рођака Верица Ђокић пријавила је у уторак њихов нестанак.

Нажалост, потрага се окончала у суботу, када је најпре у селу Тешице пронађен изгорели "пасат", а потом, 12 километара даље, и угљенисана тела породице, сакривена у рупи и затрпана лишћем, грањем и смећем - подсетио је извор. Истражитељи верују да су Ђокићи типовани и праћени дуже време.

У СЕЛУ ТИХО, СВИ СУ ШОКИРАНИ

Фото Ј. Ћ.

Горан, Гордана и Лидија сахрањени су прекјуче на локалном гробљу у Житковцу, а последњем опроштају присуствовали су породица, рођаци и око 300 пријатеља.

- Дан после сахране у селу је све утихнуло, нигде никог нема. Људи су још увек у шоку због незапамћеног злочина - кажу мештани Моравца.

- Злочин је извршила организована група, која је тачно знала кретање породице Ђокић. Мистерија је како су они скренули ка њивама, тј. да ли су некога кога добро познају повезли или су били приморани да некога повезу - прича извор:

- Свакако, егзекутори су добро познавали крај у коме су се кретали, с обзиром на то да је "пасат" снимила камера са једне куће тек у 2.05 часова у Тешици, највероватније када га је убица одвезао у шумарак да би га спалио. Иначе, инспектори верују да су Ђокићи убијени између 00.24 и 2.05 сати.

Фото Приватна архива

Горана и Лидија Ђокић убијене да не би откриле убицу

Адвокат и саветник министра полиције Светозар Вујачић изјавио је да су убице породице Ђокић у предности у односу на полицију чак пет дана, с обзиром на то да се злочин догодио у ноћи 26. септембра, а да су тела откривена 2. октобра. - Пет дана је много од извршеног злочина! Засад знамо само оно што је објављено у медијима, више од тога не зна ни министар - рекао је Вујачић, и појаснио да је породица вероватно убијена управо на месту где су тела пронађена:

- Овоме у прилог иду трагови са места злочина. Чини се да је та породица, посебно домаћин, праћена дуго времена, барем месец дана. Мој инстинкт ми говори да су починиоци људи који су му дуговали новац, дакле, мотив је користољубље, и то користољубље на квадрат. Убиство жене и ћерке говори о томе да су убице изванредно добро познавале жртву. Да су остале у животу, проговориле би и рекле ко је убио Горана - изјавио је Вујачић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Сахрана породице Ђокић

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)