ЂОКИЋИ УБИЈЕНИ ИЗ КОРИСТОЉУБЉА? Нови језиви детаљи злочина у Алексинцу, породица идентификована на основу накита

З. Ускоковић / Ј. Ћосин

03. 10. 2021. у 07:00

ПОСЛЕ петодневне потраге и шестодневног нестанка припадници МУП Србије јуче су у атару села Моравац пронашли три тела нестале породице Ђокић из Алексинца.

ЂОКИЋИ УБИЈЕНИ ИЗ КОРИСТОЉУБЉА? Нови језиви детаљи злочина у Алексинцу, породица идентификована на основу накита

Фото Архива

Недвосмислено је утврђено да су Горан (57), његова супруга Гордана (56) и ћерка Лидија (25) убијени, а потом су им тела запаљена и прекривена шибљем.

Прво је јуче ујутру пронађен аутомобил у ком су они виђени последњи пут у ноћи између недеље и понедељка. Њихов црни "пн" био је запаљен у атару села Тесића, на неприступачном терену. Убрзо затим стигла је и вест о проналажењу тела ове трочлане породице десетак километара даље, у шибљу!

- Полиција је од уторка увече, када је пријављен нестанак ове породице, даноноћно радила на овом догађају - наводи извор "Новости" близак истрази.

ТРАГОВИ Место где је изгорео аутомобил Ђокића, Фото: Ј. Ћ.

- Ништа није препуштено случају. Тако је и откривено да није био тачан податак да је нихов ауто последњи пут "ухватила" камера на једној перионици 10 минута иза поноћи. Кретање њиховог аутомобила је забележено и на једном видео-надзору у близини села Тесића у 2.20. Анализом саобраћаја мобилне телефоније утврђено је и да су мобилни телефони оца и ћерке угашени у истој секунди око 3.00 сата.

Фото Приватна архива

Шта се догодило кобне ноћи расветлиће форензичари који су готово цео дан обављали увиђај тражећи биолошке и друге трагове. Посебна пажња је посвећена запаљеном аутомобилу како би се дошло до ДНК узорка осумњичених за овај случај. Верује се да су злочинац и евентуално његов помагач били извесно време у том возилу.

Породица Ђокић је кобне ноћи била код Горанове мајке на вечери, а десетак минута иза поноћи кренули су ка свом дому у Алексинцу. До тамо, међутум, нису никада стигли. Траг им се изгубио у близини гвозденог моста на излазу из села Моравац. Према незваничним наводима из истраге троје Ђокића су познавали свог убицу. Они су га, како се сумња, кобне ноћи и повезли.

- Док се прикупљају трагови на два места догађаја, где је запаљен њихов ауто и где су пронађена тела, детаљно се истражује да ли су неког повезли кобне ноћи из Моравца - наводи наш извор.

- Верујемо да је злочин почињен из користољубља. Видећемо да ли су неком позајмили новац, или је реч о крвавом разбојништву, или је мотив нешто треће.

СУДБИНА Тела Горана, Лидије и Гордане пронађена у јарку у атару села Моравац, Фото: Ј. Ћ.

Према незваничним сазнањима, тела су изгорела до непрепознатљивости, а наводно су жртве идентификоване на основу накита.

Нешто више о овом монструозном злочину знаће се данас. У међувремену тела су пребачена на обдукцију где ће тачно бити утврђено и на који начин је трочлана породица Ђокић убијена. Два тела су била у рупи и прекривена гранама и шибљем, а треће тело је било мало даље, али на истој парцели.

УВЕК НОСИО НОВАЦ

ПРЕМА незваничним информацијама, Горан Ђокић, власник мењачнице, увек је са собом носио велику количину новца.

- Код себе је често имао и по 50.000 па и 100.000 евра - каже извор"Новости".

- То је очигледно неко знао. Сасвим је могуће да су Ђокићи типовани. Ово је мали град. Иначе, отмице и убиства и раније су се дешавали, а поједини злочини још нису расветљени.

Фото Ј. Ћосин

ПОЛИЦАЈЦЕ ОБИШАО ВУЛИН

ТОКОМ јучерашњег поподнева полицајце који су даноноћно радили на овом случају, на терену је обишао и министар унутрашњих послова Александар Вулин са сарадницима.

Министар је дао пуну подршку инспекторима, форензичарима, али и полицајцима који су обезбеђивали два лица места, али и припадницима Жандармерије, који су претходних дана учествовали у потрази за Ђокићима.

Запратите Нпортал на Фејсбук страници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика