НЕКОЛИКО ПУТНИКА ЈЕ ПОВРЕЂЕНО: Конзулат Србије саопштио важну информацију немачке полиције!

Танјуг

21. 09. 2021. у 23:16

ГЕНЕРАЛНИ конзулат Србије у Минхену контактирао је вечерас, након вести о талачкој кризи у аутобусу српског превозника "Ласта", немачку полицију која је потврдила да је ухапшено једно лице за које се претпоставја да је држављним Србије.

НЕКОЛИКО ПУТНИКА ЈЕ ПОВРЕЂЕНО: Конзулат Србије саопштио важну информацију немачке полиције!

Фото: Принтскрин Билд.де

Неколико путника, је изгледа повређено, али полиција није могла да пружи више података. Како је Тањугу речено у току је провера држављанског статуса лица које је, најпре напало два путника, а потом држало возаче аутобуса као таоце.

Данас касно после подне, после 17:30 часова, у аутобусу који је саобраћао на међународној аутобуској линији Дортмунд-Београд једно лице напало је два путника. Возачи аутобуса и путници успели су да га савладају, чиме је омогућено да путници напусте возило, али је дошло до преокрета и нападач је узео два возача као таоце. Због талачке кризе полиције је више сати, у оба правца, затворила аутопут А9 између Хилполштајна и Грединга.

Нешто пре 22 сата специјалне јединице немачке полиције СЕК окончале су талачку кризу муњевитом акцијом упада и савладавања нападача. Након што су успели да избаве два возача из аубобуса, полиција је покренула акцију хапшења.

Светла, којим је хеликоптер са неба осветљавао место на којем се налазио аутобус, на тренутак су угашена, после чега је уследио упад полиције. Чуле су се три детонације након чега је уследило хапшење напаача, који је био наоружан. Полиција је саопштила да се, што се детонација тиче, радило о шок бомбама које су бачене.

 

Према писању немачког „Билд-а“, пошто се радило о страном аутобусу преговори са нападачем нису били једноставни, а и он је, како тврди листе, изговарао несувисле реченице.

Како Тањуг сазнаје Фахрудин Кахровић, који је у аутобус ушао у Франкфурту, напао је два путника. Њега су возачи и путници најпре савладали, а потом су са њим у возилу остали само возачи. Путници су успели да изађу из аутобуса.

Возачи Ластиног аутобуса тврде да је Кахровић рекао да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер у супротном ће он бити нападнут.

Немачка полиција је у сарадњи са Безбедносно информативном агенцијом била је у контакту са једним од возача, а тако и са нападачем.

Током акције полиције нико није повређен, а нападач је ухапшен. Полиција је, преко твитера, саопштила да је да је у току претрес аутобуса, а „Билд“ је тврдио да је нападач са собом имао наоружање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)