ТЕЛЕФОН МАРЈАНОВИЋА НИЈЕ БИО УГАШЕН? Вештак Тужилаштва у "помоћ" позвао и фолију од чоколаде

З. У.

17. 09. 2021. у 07:11

ДА је Зоран Марјановић, оптужен да је убио супругу Јелену (33) 2. априла 2016. на насипу у Борчи, намерно искључио мобилни телефон у време злочина, та радња морала би да буде регистрована, што се, на основу анализе свих параметара, није догодило.

ТЕЛЕФОН МАРЈАНОВИЋА НИЈЕ БИО УГАШЕН? Вештак Тужилаштва у помоћ позвао и фолију од чоколаде

Фото: Н. Скендерија

Ово се могло закључити из изјаве стручњака "Телекома" Ђорђа Маровића, који је јуче у Вишем суду у Београду, где се води процес против Марјановића, "бранио" писани налаз овог провајдера. Налаз "Телекома" је, иначе, донекле у супротности са резултатима вештака за телекомуникације, којег је ангажовало тужилаштво, Драгомира Васиљевића.

Маровић је говорио о могућностима детектовања гашења телефона и остао је при свом извештају, али није прецизно одговорио да ли је Марјановић палио и гасио свој мобилни телефон у време убиства, јер га, што је интересантно, то нико није питао. Указао је да се свако регуларно гашење телефона детектује код оператера и да детекција може да изостане само у случају нерегуларног гашења телефона, а то је вађењем батерије.

Марјановићеви браниоци су указали на то да из његовог телефона не може да се извади батерија, што је случај са већином нових "смарт" телефона.

Током детаљног испитивања представника "Телекома", вештак Васиљевић је у једном тренутку извадио алуминијумску фолију тврдећи да, када се њом обавије телефон, оператеру не долазе сигнали, односно могу да се ометају. То је изазвало смех у судници, али и негодовање Марјановићевих бранилаца.

Наставак суђења, на ком је планирано саслушање вештака за анализу земље, заказано је за 1. и 4. новембар ове године. Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)