СРПСКИ ЏЕК ТРБОСЕК УСКОРО ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА? Био у Аркановим "тигровима" и у Легији странаца, убијао и децу!

Novosti online

12. 09. 2021. у 22:17

БИВШИ припадник Легије странаца и Арканов "тигар" Маринко Магда заједно са својим ескадроном смрти затирао је читаве породице у Мађарској и Србији.

СРПСКИ ЏЕК ТРБОСЕК УСКОРО ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА? Био у Аркановим тигровима и у Легији странаца, убијао и децу!

Маринко Магда

Маринко Магда, кога су полицајци који су радили на случају назвали српским Џеком Трбосеком, наћи ће се на слободи уколико мађарски суд у фебруару наредне године одлучи да га пусти из затвора у Сегедину.

Најкрволочнији злочинац тог времена, почетком 1994. године, осуђен је за убиства 14 људи и деце у Србији и Мађарској, а тачан број његових и жртава његовог ескадрона смрти, како су медији назвали припаднике његове групе, никад није утврђен.

Од када је у Суботици и Палићу почео свој крвави пир, јавност није престала да интригира прича о Маринку Магди, иначе бившем легионару и припаднику Арканових тигрова.

Убиства су почела у јануару 1994, кад је са саучесницима у једној ноћи убио пет људи у Суботици. Масакр је почео суровом ликвидацијом трочлане породице Петрић, Милана, Стане и њиховог сина Данета (10), а завршио се убиством брачног пара Јосипа и Верице Агатић на Палићу. Четири месеца касније полиција је утврдила да је Магда, сам или у групи, убио и старицу Иду Фехер у околини Суботице, а убрзо је окрвавио руке и у Мађарској, где је 13. јануара исте године убио четворочлану породицу Балинт – локалног посластичара (42), његову супругу (42) и синове од 10 и 16 година.

Фото: Принтскрин

Истим оружјем којим је убијена ова породица убијен је и брачни пар Антал и Розалија Хорват у Кечкемету, у Мађарској, а у поменутом месту је такође убио хрватског држављанина Драгутина Кујунџића, 20. децембра 1993. године. Суђено му је и за смрт Едите Орошхазе у Мађарској.

Магда је ухапшен почетком 1994. године, у полицијској станици у Сегедину у коју је дошао пошто је позван да преузме дозволу за стални боравак у Мађарској.

Инспектори који су радили на овом случају кажу да је позив заправо био клопка, како би се Магда намамио да дође у полицију. Због бруталних злочина на подручју Србије пред нашим судом изречена му је смртна казна која је касније, због промене закона, преиначена у максималну затворску казну од 40 година.

Фото: Принтскрин

 

Поступак против Магде у Србији вођен је у његовом одсуству, јер се од момента хапшења налазио у суседној Мађарској. Годину и по дана по објављивању пресуде у Србији, у децембру 1995. године, Магди је у Мађарској, судија Золтан Варга изрекао доживотну казну затвора, због кривичних дела почињених у тој држави.

Поштујући европске закона, та одлука је касније преиначена на затворску казну од 25 година уз могућност пуштања на слободу, али тек после психијатријског вештачења.

 

Ускоро на слободи?

Магдин бранилац је 2019. године поднео захтев за Магдино ослобађање, али је тај захтев одбијен. Исто се догодило и у фебруару ове године. Судија је претходно одредио психијатријско вештачење на које Магда није хтео да иде, а одбио је и да се појави на рочишту. Суд је одлуку тако донео у његовом одсуству.

Судија сматра да Магда има проблем да прихвати правила, да до сада није показао да се каје због почињених дела, као и да не жели да сарађује са властима, што би била отежавајућа околност у случају пуштања на слободу.

Како се истиче у пресуди, верује се и да Магда, уколико би био пуштен на слободу, не би могао да се уклопи у друштво и да би вероватно поново кршио закон. Судија је навео да ова одлука може бити преиспитана поново за годину дана, дакле у фебруару наредне године.

Фото: Принтскрин

БОНУС ВИДЕО - Кристијан Голубовић нам је показао свој дневник

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)