"УДАРИ МЕ ДА ТЕ УБИЈЕМ": Породица осумњиченог за убиство оца живела у непрекидном страху

И.М.

04. 09. 2021. у 20:50

ЧЛАНОВИ породице Болдоранов пуне три године живели су у непрекидном страху од свог сина, брата, девера, односно стрица Александра (32) који је у петак поподне, како се сумња, ударцем секиром у главу убио свог оца Ђорђа (68).

УДАРИ МЕ ДА ТЕ УБИЈЕМ: Породица осумњиченог за убиство оца живела у непрекидном страху

Фото: И.Митић

Вишегодишње насиље у овој породици добило је трагичан епилог, а конкретног повода, према речима укућана, није ни било.

- Од пре три године, када се вратио са рада у Словачкој, све му је сметало, а највише отац и ја. Једноставно нас је мрзео. Нападао нас је више пута и увек је говорио да ће да убије мене или њега. Пријављивали смо га полицији, али се он и после тога није мењао – прича Роберт, брат осумњиченог за убиство Ђорђа Болдоранова.

Он истиче да нико у њиховом дому није имао мира, јер се Александар понашао непредвидиво. Врло често је без разлога викао, ударао и бацао ствари по кући, док му је породица била изложена сталном страху од тога шта би могао да уради.

- Сви надлежни су знали да нам је више пута претио убиством да би на крају остварио то што је наумио. Свађао се нама без икаквих разлога и повода, а од пре три године било је све горе и горе. Причао је да га неко прати и да га снима. Не знамо шта се са њим дешавало, али је сигурно да има неке психичке проблеме. Увек му је за све неко други био крив, али мене и оца није могао да види очима – додаје Роберт.

И његова супруга Габријела потврђује ове наводе и у сузама додаје да је Александар говорио и да му неко "магијом" наноси зло и да га прате и уходе. Мајка Илинка му је стално "ишла низ длаку" само да га не би изнервирала и да би у кући био мир.

- Нисам смела децу саму да оставим код куће. Одем на посао, а стално размишљам да ли је све у реду. Прошли смо кроз пакао и на крају изгубили човека који нас је волео и поштовао – истиче Габријела која је у време трагедије била на свом радном месту.

Она жали и због тога што су јој деца, ученици првог средње и шестог разреда основне школе, претрпела трауму, а страховала је и за супруга који има озбиљне срчане тегобе.

- Са децом сам био на спрату куће. Урадио је то кукавички. Видео сам све, али нисам могао да помогнем. Замахнуо је са обе руке колико год је могао уназад и разбио му главу. Шта сам могао да урадим када болујем од срца. Можда би и мене убио – пита се Роберт.

УДАРИ МЕ, ДА ТЕ УБИЈЕМ!

Роберт сведочи да је његов брат, пре него што је почела бурнија расправа у кући, рекао оцу: "Удари ме, да те убијем". Александар је потом оца извукао у двориште где га је гурао и ударао.

Ђорђе је узео циглу коју му је Александар одузео. Затим је ударио оца који је пао на леђа, а онда га је гађао циглом и погодио га. Несрећни човек је јаукнуо од бола. Док је устајао био је леђима окренут сину. У том тренутку Александар је дохватио секиру и њеним тупим делом ударио Ђорђа у потиљачни леви део главе. Попео се на спрат куће. Рекао је брату да зове полицију и отишао са лица места.

Полиција га је брзо пронашла и ухапсила, док је тело несрећног човека послато на обдукцију. Ђорђе ће бити сахрањен у недељу на Рударском гробљу где је себи за живота обезбедио вечну кућу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)