„НОВОСТИ“ САЗНАЈУ: Ево у каквом је стању Горан Ковачевић који је повређен у синоћној пуцњави у Новом Саду

Љ. П.

03. 09. 2021. у 09:26

ГОРАН Ковачевић (47) рањен у синоћној пуцњави у Цанкаревој улици у Новом Саду, после збрињавања у Ургентном центру КЦВ, пуштен је кући, речено је „Новостима“ у овој здравственој установи.

„НОВОСТИ“ САЗНАЈУ: Ево у каквом је стању Горан Ковачевић који је повређен у синоћној пуцњави у Новом Саду

Фото: Љ.П.

- У КЦВ је 2. септембра око 22 сата примљен пацијент са повредом леве подлактице, без знакова свежих коштаних лезија – наводе у ПР служби Клиничког центра Војводине. - После хитне, благовремене примарне обраде ране, пацијент је у стабилном стању пуштен на кућно лечење.

Ковачевић је рањен у четвртак увече око 21.30 сати у дворишту зграде у Цанкаревој 8 у новосадском насељу Детелинара. У тој пуцњави је убијен Урош С. (27), за кога се претпоставља да је његов телохранитељ или возач. Лекари Хитне помоћи су, дошавши на лице места, могли само да констатују смрт младића.

Рафали из, како се сумња, аутоматског оружја у Ковачевића и Уроша С. испаљени су у дворишту зграде у Цанкаревој 8, а нападач или више њих су одатле побегли аутомобилом, који је нешто касније пронађен на путу према Руменки. На возилу, према непотврђеним сазнањима, видљиви су трагови метака, те се претпоставља да су Ковачевић или Урош С. узвратили пуцње.

Против Ковачевића се у новосадском Вишем суду тренутно води поступак због оптужбе да је учествовао у покушају отмице Горана Цвијетића из Будисаве, маја 2017. године. Поред њега, на оптуженичкој клупи су и Далибор Богдановић, Ненад Стевић, Божидар Боснић и Владица Ракић, сада бивши полицајац из Обреновца.

На почетку суђења, петорица оптужених су се изјаснила да се не осећају кривим, тврдећи да су Цвијетићево „грађанско хапшење“ извели како би га предали полицији. Они су сумњали да је Цвијетић умешан у убиство Стевићеве девојке Теодоре Каћански новембра 2016. године, као и у рањавање Нике Ускоковића јануара 2017. године.

БОНУС ВИДЕО: Место несреће у Сурчину

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума