"ВИДЕО САМ КАДА ГА ЈЕ УДАРИО СЕКИРОМ": На суђењу за убиство нишког бизнисмена Марко оптужио брата

Ј. ЋОСИН

26. 08. 2021. у 22:00

МАРКО М. (35), оптужен да је са рођеним братом Николом М. (40) у хали фирме "Мин Копекс" на Булевару 12. фебруар у Нишу, 8. октобра прошле године на свиреп и подмукао начин са умишљајем усмртио свог послодавца Драшка Ранђеловића (46) ударајући га ушицама секире и чекићем, јуче је пред Вишим судом у Нишу рекао да је само био сведок овог немилог догађаја.

ВИДЕО САМ КАДА ГА ЈЕ УДАРИО СЕКИРОМ: На суђењу за убиство нишког бизнисмена Марко оптужио брата

Фото Ј. Ћосин/архива

За смрт бизнисмена, оптужио је управо старијег брата. Никола, са друге стране, није желео да износи одбрану.

- Били смо ангажовани код Драшка на привременим радовима - казао је Марко.

- Сређивали смо халу у "Мин Копексу". Тога јутра Драшко је дошао по нас око седам сати, изнели смо алат и почели да радимо. Око 14 сати направили смо паузу за ручак, Драшко је донео пљескавице, ручали смо, а затим наставили посао. У једном тренутку Никола и Драшко су се посвађали и Никола га је ударио секиром по глави. Почели су да се отимају. Неко ми је рекао: "Ти се не мешај". Отрчао сам кући уплашен. Никола је дошао мало касније. Био је нервозан и агресиван. Наредио ми је да однесем неке ствари које су биле у џаку и да их бацим у Нишаву. Сео сам на мотор и то сам и урадио. Када сам дошао кући, признао ми је да је убио Драшка.

Он је објаснио да је Драшка знао кратко, али да је његов брат са њим био близак. Након што је бацио ствари у реку на наговор старијег брата, како је испричао отишли су назад до хале у којој је Драшко лежао мртав и позвали полицију, претварајући се да не знају шта се догодило. Неколико дана касније браћа су ухапшена.

Јуче је испитана и мајка оптужених, Зорица.

- Мој супруг и деца радили су код Драшка - навела је она.

- То је функционисало добро, док Драшко није почео да долази у нашу кућу пијан и дрогиран. Долазио је и викао на телефон, кад год уђе у нашу кућу Никола нам није дозвољавао да улазимо код њега у собу. У последње време је Никола био под притиском због Драшка. Ја сам хтела да пријавим то полицији, али ми Никола није дозволио. Рекао је:

"Немој мама због Маркове деце".

РЕШИО ДА ПРОМЕНИ ПРЕЗИМЕ

ЈУЧЕ је испитана и супруга покојног Драшка, Ана Вулић, која је рекла да је Никола радио са њеним супругом, али да није био пријатељ породице већ само радник. Упитана је због чега је њен супруг мењао презиме, на шта је одговорила да је то учинио због породичних односа, након што му је мајка преминула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)