ИСПАО ИЗ АУТОМОБИЛА, УДАВИО СЕ НА ДНУ КАНАЛА: Страшна несрећа на магистралном путу Кисач - Руменка

Ј. СИМИЋ

23. 08. 2021. у 08:00

У ТЕШКОЈ саобраћајној несрећи која се догодила у првим сатима недеље, јуче сат и по иза поноћи, на магистралном путу Кисач - Руменка, надомак Новог Сада када је аутомобил у којем су била четворица младића слетео у канал Дунав - Тиса - Дунав, настрадао је седамнаестогодишњи Вукашин С., док су тројица његових другова повређена. Вукашиново беживотно око поднева пронађено је у каналу.

ИСПАО ИЗ АУТОМОБИЛА, УДАВИО СЕ НА ДНУ КАНАЛА: Страшна несрећа на магистралном путу Кисач - Руменка

Фото НС уживо / Фото Фејсбук

Како "Новости" сазнају, двојица малолетника П. Д. (15) и Н. М. (16) су повређена, први теже, а други лакше, док је деветнаестогодишњи возач С. С. (19) прошао са лакшим повредама. Он је притворен под сумњом да је извршио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја и, како је потврђено, остаће у притвору до 48 сати. По истеку тог рока, уз кривичну пријаву биће приведен у надлежно тужилаштво.

Сви младићи су из Руменке и враћали су се кући са једног славља. Док су прелазили каналски мост С. С. је највероватније изгубио контролу над возилом, скренуо с пута и слетео у канал. Незванично, возило "фолксваген" пре слетања је ударило у саобраћајни знак.

ОЛУПИНА Смрскан аутомобил сведочи о трагедији, Фото НС уживо

По речима портпарола Хитне помоћи др Зорана Круља, интервенисале су две лекарске екипе које су помогле полицији и ватрогасцима да из слупаног аутомобила извуку тројицу повређених. У Дечју болницу превезени су најтеже повређени петнаестогодишњак П. Д. и годину старији Н. М., док је возач С. С. превезен у Ургентни центар Клиничког центра

Војводине где му је указана лекарска помоћ, а затим је приведен у полицију и притворен.

Убрзо се испоставило да је у аутомобилу био и четврти младић, Вукашин С., али његовог тела није било у слупаном аутомобилу. Почела је потрага која је трајала целу ноћ, као и током јучерашњег преподнева. Били су то страшни, бесани сати за Вукашинову породицу и све Руменчане. Припадници Жандармерије и ватрогасне бригаде јуче су пронашли младићево тело у каналу.

Судбина је удесила да Вукашин буде на аутобуском стајалишту баш у тренутку када су наишла тројица његових познаника у аутомобилу. Застали су, позвали га да им се придружи и повезли га.

Мајка погинулог младића Снежана Стошић сломљеним гласом успела је да нам каже свега неколико речи:

- Мој Вукашин је током превртања аутомобила ударио главом, онесвестио се и испао у канал. Био је одличан пливач, али судбина му није пружила прилику да исплива - каже несрећна жена.

Петнаестогодишњак - тешко

ЛЕКАРИ нису јуче желели да дају прогнозе о исходу лечења најтеже повређеног П. Д. (15). До закључења овог броја његово здравствено стање било је тешко, али ипак стабилно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)