ПРЕМИНУО ПОСЛЕ РАЊАВАЊА У СЈЕНИЦИ: На Едина Хамидовића испаљена четири хица док је шетао са супругом и дететом

Н. Кочовић

13. 08. 2021. у 00:38

СЈЕНИЧАНИН Един Хамидовић (48) преминуо је вечерас у Клиничком центру у Крагујевцу од последица рањавања прошлог петка у центру те вароши на Пештерској висоравни.

ПРЕМИНУО ПОСЛЕ РАЊАВАЊА У СЈЕНИЦИ:  На Едина Хамидовића испаљена четири хица док је шетао са супругом и дететом

Фото Фејсбук

Да је Хамидовић подлегао повредама у тој здравственој установи објавила је и Фејсбук страница “Сјеничке новине”, чији је био оснивач и уредник, као и функционери Странке правде и помирења, чији је био члан и активиста.

У Хамидовића је у петак вече, из возила у покрету, пуцао Е.Л. (27) погодивши га са четири хица, два у груди, а по једним у ногу и раме, после чега је побегао. Хамидовић је у том тренутку био у друштву супруге и детета.

Иако је полиција одмах након тога кренула у потрегу, блокирајући главне путне правце, Е.Л. је успео да побегне, а сумња се да је у међувремену напустио Србију.

Због сумње да му је помогао да илегално пређе границу са Црном Гором, полиција је ухапсила Р.Ђ. (36) из Сјенице.

Тешко повређени Хамидовић оперисан је у новопазарској Општој болници, а у недељу је због наглог погоршања стања транспортован у Клинички центар у Крагујевцу где је вечерас преминуо.

Као мотив за напад, многи наводе објаве “Сјеничких новина” и политички ангажман Хамидовића.

- Та страница је објављивала одређене информације о породици нападача, због чега су били у сукобу. Наводно су му и претили – причају нам житељи Сјенице.

Лидер Странке правде и помирења Муамер Зукорлић раније је рекао да је Хамидовић раније пријављивао полицији да му прети породица Е.Л, али да полиција није реаговала.

Он је казао да је нападач на Хамидовића “члан групе блиске Санџачкој демократској партији Расима Љајића”.

ПРОГЛАШЕНА ТРОДНЕВНА ЖАЛОСТ

ПРЕДСЕДНИК Општине Сјеница Муниб Мујагић прогласио је тродневну жалост на територији те пештерске вароши због Хамидовићеве смрти. Током та три дана биће спуштене заставе на пола копља, а на јавним местима и у угоститељским објектима забрањено је емитовање музике и забавног програма, док медији морају прилагодити свој програм. Хамидовић ће бити сахрањен данас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)