"ПРЕСУДИО" МУ НОЖ У ЏЕПУ? Смрт мушкарца код Сјенице сплет несрећних околности

Н. Кочовић

12. 08. 2021. у 22:05

МУСТАФА К. (69), који је у среду пронађен мртав на ливади у селу Кањевина код Сјенице, ипак није убијен, већ је живот изгубио сплетом несрећних и чудних околности, сазнају "Вечерње новости".

ПРЕСУДИО МУ НОЖ У ЏЕПУ? Смрт мушкарца код Сјенице сплет несрећних околности

Фото Танјуг/Архива

Према првим резултатима истраге, највероватније се током пада убо на нож, који је држао у џепу и тако настрадао.

Наиме, овај домаћин из села удаљеног 10 километара од Сјенице, током дана је извео стоку на испашу у удаљени и тешко приступачни део Кањевине, али се, за разлику од ранијих дана, није вратио у уобичајено време. Његов син, страхујући да му је позлило, кренуо је да га тражи. Пронашао га је како лежи на ливади, са видљивом мрљом од крви у пределу леве стране грудног коша.

- Одмах је позвао Хитну помоћ, али су лекари само констатовали смрт, а због бојазни да је Мустафа убијен обавестили су полицију која је, у присуству заменика вишег јавног тужиоца из Новог Пазара, почела да ради увиђај и претражује околину - прича наш извор из истраге.

Тело несрећног човека послато је на обдукцију, а док су се чекали резултати, полицајци су покушавали да утврде како је Мустафа скончао.

- У почетку је деловало да је реч о убиству, па смо почели да испитујемо да ли је са неким био у свађи, какви су породични и комшијски односи, али без резултата. Није било мотива или разлога да га неко повреди - додаје наш извор.

Ипак, полицајцима је пажњу привукао ножић у унутрашњем џепу јакне, који је Мустафа понео са собом, када је извео стоку на испашу:

- У том тренутку смо узели у разматрање и могућност да је то сечиво којим му је нанета смртоносна повреда. Чекали смо обдукциони налаз који је потврдио да се облик убодне ране поклапа са тим ножем. Не постоје докази да га је било ко убо тим ножем, већ је највероватније Мустафа изгубио равнотежу, пао и убо се. У прилог тој тези иде и рупа на јакни која се налази у пределу ране на његовим грудима.

ДОБАР ДОМАЋИН

НАКОН извршене обдукције, тело Мустафе К. је предато породици, и он је сахрањен у присуству рођака и комшија.

- Мустафа је био добар човек, комшија, домаћин. Цео живот је живео поштено, жалосно је да овако сконча - кратко нам је рекао један од житеља Кањевине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)