РЕШЕНА МИСТЕРИЈА СМРТИ ЧОБАНИНА НА ПЕШТЕРУ: Мустафу син пронашао са убодном раном у пределу груди - ево шта је показала обдукција

Н. Кочовић

12. 08. 2021. у 11:53

МУСТАФА К. (69), којег је син пронашао без знакова живота на ливади у селу Кањевина код Сјенице, ипак није убијен, већ је живот изгубио сплетом несрећних и чудних околности, сазнају Вечерње новости.

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА СМРТИ ЧОБАНИНА НА ПЕШТЕРУ: Мустафу син пронашао са убодном раном у пределу груди - ево шта је показала обдукција

Фото: Танјуг/Наташа Лазаревић

Наиме, овај домаћин из села удаљеног 10 километара од Сјенице, током дана је извео стоку на испашу у удаљени и тешко приступачни део Кањевине, али се, за разлику од ранијих дана, није вратио у предвиђеном року.

Његов син, страхујући да му је позлило, кренуо је да га тражи. Пронашао га је како лежи на ливади, са видљивом мрљом од крви у пределу леве стране грудног коша.

- Одмах је позвао Хитну помоћ, али су лекари само констатовали смрт, а због бојазни да је Мустафа убијен обавестили су полицију која је, у присуству заменика Вишег јавног тужилаштва из Новог Пазара почела да ради увиђај и претражује околину – прича наш извор из истраге.

Тело несрећног старца послато је на обдукцију, а док су се чекали резултати полицајци су покушавали да утврде како је Мустафа страдао.

- У почетку је све деловало да се ради о убиству, па смо почели да испитујемо да ли је са неким био у свађи, какви су породични и комшијски односи, али без резултата, није било мотива или разлога да га неко повреди – додаје он.

Ипак, полицајцима је пажњу привукао ножић у унутрашњем џепу јакне који је Мустафа понео са собом када је извео стоку на испашу.

- У том тренутку смо узели у разматрање и могућност да је то сечиво којим му је нанета смртоносна повреда. Чекали смо обдукциони налаз који је потврдио да се облик убодне ране поклапа са тим ножем. Не постоје докази да га је било ко убо тим ножем, већ је највероватније Мустафа изгубио равнотежу, пао и убо се на свој нож, а у прилог тој тези иде и рупа на јакни која се налази у пределу ране на његовим грудима – закључује наш извор.

Након извршене обдукције, тело је предато породици, а Мустафа је сахрањен у присуству рођака и комшија.

- Мустафа је био добар човек, комшија, домаћин. Цео живот је живео поштено, жалосно је да овако сконча – кратко нам је рекао један од житеља Кањевине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)