МЕТАК У ГЛАВУ, ПА ПУН ГАС: Испливали детаљи наводног плана за ликвидацију Беливука и Миљковића код аеродрома у Тивту

В. Н.

10. 08. 2021. у 22:00

Ти лагано, ка да није твој посао, на пет-шест метара, па онда у два скока му приђеш, метак у главу и пуни спринт на ауто, пун гас... Ту нико неће имати времена од тренутка пуцања док истрчиш напоље да потегне пиштољ. Обавезно панцир обуци, па и њега запали - порука је коју је, наводно, Јанко В. (31) написао заштићеном сведоку Каменку Кучу, када су, како се наводи у оптужници, планирали убиство Вељка Беливука, званог Веља Невоља.

МЕТАК У ГЛАВУ, ПА ПУН ГАС: Испливали детаљи наводног плана за ликвидацију Беливука и Миљковића код аеродрома у Тивту

Новости

Та порука, како су пренели црногорски медији, део је списа Специјалног државног тужилаштва (СДТ) које је почетком јула Вишем суду доставило на оцену и потврђивање оптужнице против вишечлане криминалне групе, коју су наводно формирали Јанко В. и једна још неидентификована особа.

Јанко, Миле Ј. (34), Радован С. (35), Алмира М. (21), Момчило М. (40) и Душан И. (41) оптужени су за покушај убиства Беливука, његовог сарадника Марка Миљковића и наводног шефа "кавачког клана" Слободана Кашћелана.

Све три ликвидације хапшењем осумњичениих спречили су инспектори доскорашњег Сектора за борбу против организованог криминала и корупције. У оптужници пише да је Јанко В. заштићеном сведоку рекао и да је убиство "непријатеља" на тиватском аеродрому опасан посао, али да неће заборавити ни њега ни његову фамилију након што то изврши.

- Јанко В. наводи да је цифра за то пола милиона евра у кешу, плус роба и разне комбинације. На наведене поруке Каменко пита ко је возач, да ли је сигуран и да му треба нешто новца унапред да би оставио породици, те саопштава наручиоцу посла да му још нико није доносио оружје. Јанко В. одговара да све разуме, да је чудо одрадити убиство и да неће оставити ни њега ни његову фамилију. Такође, Јанко В. наводи да је то понуда и да стоје иза њега и да Каменко то може одрадити лагано - пише у оптужници.

Наводно, тај Подгоричанин рекао му је и да ће, ако падне, његовој кући однети од 500.000 до 700.000 евра.

Заштићени сведок је, наводи се у тим списима, након хапшења посумњао да прича о сигурном склањању из Црне Горе није тачна, и да је екипа за коју је радио планирала да га убије, а потом његов тело уништи живим кречом. Наводно, то је требало да ураде на Јазу, где је требало да се сакрије 24 сата након ликвидације Беливука и Миљковића.

Заштићени сведок, Миле Ј. и Радован С. ухапшени су 22. јануара у Тивту.

ДОШЛИ НА БАБИНЕ

МИЉКОВИЋ и Беливук, који су саслушани као сведоци оштећени, испричали су да не знају никога од екипе која је планирала њихово убиство. Рекли су да су у Црну Гору дошли на бабине код Радоја Звицера, а потом продужили неколико дана како би остали да са њим прославе и славу. Тужиоцима су саопштили да не знају ко би их и због чега убио, али да су, када су чули за хапшење у Тивту померили повратак у Београд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)