"НИСАМ ЗНАО ДА МОРАМ ДА ПРИЈАВИМ": Пар у земљу унео фирмирану робу вредну преко 45.000 долара (ФОТО)

Танјуг

09. 08. 2021. у 16:11

НА АЕРОДРОМУ "Никола Тесла" цариници су јуче открили и запленили непријављену фирмирану робу и луксузне сатове, чија је укупна вредност већа од 45.000 долара, саопштено је данас из Управе царине.

НИСАМ ЗНАО ДА МОРАМ ДА ПРИЈАВИМ: Пар у земљу унео фирмирану робу вредну преко 45.000 долара (ФОТО)

Управа царина

Како се наводи, летом из Амстердама је стигао пар, 26-годишња девојка из Лебана и 25-годишњи младић из Ниша, где се при контроли њиховог пртљага показало да и једно и друго носе вредне ствари које нису пријавили за царињење.

Детаљним прегледом пртљага девојке пронађен је женски сат марке "Ролеx дејтџуст 31мм 18" чија је вредност процењена на 19.000 долара, а затим су откривене четири женске ташне марке "Луј Витон" укупне вредности готово 9.500 долара, као и два пара патика брендова "Валентино" и "Версаће" чија је вредност процењена на око 800 долара по пару.

Путница која је у личном пртљагу у земљу унела робу вредну преко 30.000 долара је изјавила да није знала да треба да је пријави, иако је познато да држављани Србије имају право да у земљу унесу робу у вредности до 100 евра без плаћања увозних дажбина.

Слично се догодило и када је на ред за контролу дошао 25-годишњи путник из Ниша, у чијем је пртљагу скенер детектовао чак три кутије различитих сатова, док су сами сатови пронађени у ранцу који је путник носио као ручни пртљаг.

Реч је о сатовима чија је укупна вредност процењена на преко 23.000 долара.

И он је рекао да није знао да треба да пријави робу при уласку у земљу, као и да је сатове носио у ранцу уместо у оригиналним кутијама због безбедности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)