НЕМОЈ ДА МЕ УДАРАШ, УБИЋЕШ МЕ: Злочин за незаборав - Ашовом смрскао главу дечаку (13), тело сакрио, па отишао код његове мајке на кафу

Novosti online

07. 08. 2021. у 23:17

ЈЕЗИВ злочин који Србија и даље памти десио се у мају 2008. године када је Милинко Кушић (61) из Ивањице убио у селу Трешњевица код Ариља у близини манастира Клисура дечака М. Б. (13) да би се осветио његовој мајци, која је годину дана пре тога раскинула љубавну везу са убицом.

НЕМОЈ ДА МЕ УДАРАШ, УБИЋЕШ МЕ: Злочин за незаборав - Ашовом смрскао главу дечаку (13), тело сакрио, па отишао код његове мајке на кафу

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Свирепи убица тада је ударао ашовом дечака по глави све док није издахнуо, а затим тело сакрио у шуму и са мештанима и полицијом кренуо у потрагу за дечаком.

Дечака намамио под изговором да му је купио скутер

Убица је испланирао злочин до детаља и позвао телефоном несрећног дечака, који је био сам код куће у том тренутку. Дечакова мајка Д. М. била је у центру варошице тада, што је знао и њен бивши љубавник Кушић који је дечаку рекао како му је купио скутер који треба да преузме на брду Градина.

Између 18 и 19 сати дечак је протутњао на бициклу крај нашег дворишта. Раније је знао да застане крај наше капије, али овога пута возио је необично брзо и само кратко добацио: „Шта радите?“ - испричао је тада први комшија несрећног дечака и његове мајке, који је два дана после злочина пронашао тело.

Убица све до детаља испланирао

Убица је дечака чекао на скоро три километра од куће, поред сеоског пута, а након што му је смрскао главу ашовом, његово тело је одвукао у шумарак неколико метара изнад потока и прекрио га грањем.

Да би заварао траг, убица је дечаков бицикл тада ставио у аутомобил, а затим се довезао до места званог Клисура, шест километара удаљеног од места злочина и на обали реке Моравице, уз магистрални пут, оставио бицикл. Његова намера је била да полиција посумња да се дечак утопио у реци. Да би све изгледало као да је Мирослава однела река после саобраћајне несреће, Кушић је сломио предњи точак на бициклу и на бранику оставио плави траг како би деловало да је дечака ударио аутомобил.

Како се дечак тада до мрака није појавио кући, мајка је алармирала полицију и комшије, који су покушавали да открију било какав траг несталог дечака. Док су мештани превртали сваки камен тражећи дечака, убица је хладнокрвно седео у његовој кући. Пио је кафу са Драгицом и давао јој лажну наду да је дете живо и здраво.

- Он је, у ствари, дошао да види да ли држи ствари под контролом. Причао је као да се ништа није догодило - присећао се дечаков стриц 2008. године.

Поред мештана и полиције из Ариља, тада су се у потрагу укључили и припадници полиције из Ужица, Пожеге и Ивањице који су узалудно претраживали терен. Са групом очајних људи трагао је и убица.

- Стигла је вест да је бицикл пронађен у Клисури, на обали Моравице, што је потрагу навело да дете тражимо дуж корита реке. Сви смо нагрнули у том правцу, али без резултата. У недељу ујутро придружила нам се и ронилачка екипа, али ни тада није било вајде. Кушић је све време био са нама и ништа није указивало на то да је он убица - причали су мештани Ариља тада.

"Немој више да ме удараш, убићеш ме!"

Једна старија жена која живи на Градини изјавила је тада да је, док је заливала пластеник, чула запомагање детета: "Немој више да ме удараш, убићеш ме!“. Полиција је сазнала од дечака из села да им се несрећни дечак поверио како ће добити скутер и круг око убице је тада почео да се сужава.

Црне слутње су се обистиниле када је испод локалног пута у шумарку пронађен леш дечака. Исто вече, Кушић је признао да је то учинио како би се осветио његовој мајци. У његовој кући пронађено је опроштајно писмо у коме он обавештава супругу да ће дићи руку на себе.

То писмо пронашла је полиција, али не и његова супруга.

- Годину дана нисам могла из куће да га истерам. Долазио је, писао поруке и тражио да му се вратим. Уби ми дете, животиња - јецала је жалосна мајка овог дечака.

Убијени дечак био је одличан ђак и примерно дете. Живео је сам са мајком, док му се отац Р. Б. пре осам година одселио у Канаду.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика