ЛАЗАРА ПЕКЛИ ПЕГЛОМ, ПА ГА УГУШИЛИ ВОДОМ: Оптужница против екипе Вељка Беливука и Марка Миљковића препуна сурових детаља

Е. Х.

07. 08. 2021. у 10:00

ОПТУЖНИЦА против Вељка Беливука и Марка Миљковића, као и 28 припадника њихове криминалне групе, препуна је сурових детаља о мучком убиству петорице младића.

ЛАЗАРА ПЕКЛИ ПЕГЛОМ, ПА ГА УГУШИЛИ ВОДОМ: Оптужница против екипе Вељка Беливука и Марка Миљковића препуна сурових детаља

Лазар Вукићевић и кућа у Ритопеку

Поред тога, окривљени Бојан Хрватин, у свом исказу, који се цитира у оптужници Тужилаштва за организовани криминал, наводи да је група одговорна и за још најмање три убиства, поред осталог и за Љубомира Марковића Кићу.

За монструозне ликвидације Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића, Милана Љепоју, Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића оптужено је укупно њих 11, и то у саизвршилаштву. Тужилац наводи да су кривична дела чинили у Ритопеку, у улици Ливадице 3, у посебној просторији, коју су назвали "кланица". У њој су инсталирали индустријску машину за млевење меса, којом су млели тела убијених.

У тој просторији су под и зидове прекрили најлоном, а након убистава су све чистили хемијским средствима како би спрали доказе, односно биолошке трагове, наводи се у овом тужилачком акту. Већина детаља из оптужнице је на неки начин позната јавности, осим суровог уморства Лазара Вукићевића.

Језиве детаље, који су забележени и мобилним телефонима, а те фотографије слате преко "Скај" апликације, описао је и оптужени Бојан Хрватин, који је учествовао директно у четири убиства. Он је навео да су 14. октобра прошле године, наводно после сазнања да Вукићевић прати Вељка Беливука и Марка Миљковића, одлучили да га убију. Од својих сарадника, Беливук и Миљковић су тражили да према младом Врачарцу буду "посебно сурови". Послата је и порука преко "Скаја": "Нека пати највише"!

Вукићевића су намамили преко криптоване поруке уз речи да је Беливук отет и да га треба ликвидирати. Пошто су га намамили у кућу у Ритопеку, Срђан Лалић му је, наводи се у оптужници, врелом пеглом прелазио преко тела.

Окривљени Драганић, Милош Будимир и Немања Ђурић, како се сумња, ставили су му сви заједно гумено црево у уста, пустили воду и угушили га, односно удавили. Њима се сутрадан придружио и Хрватин, који им је помагао у уклањању делова тела и бацању у Дунав.

Прво убиство, како се наводи у оптужници, ова група је починила 16. јуна 2020. Тада су намамили и ликвидирали Александра Глигоријевића Пукија. Наводно, Беливук је посумњао да овај навијач Партизана хоће да га убије снајперском пушком. Намамили су га причом о куповини повољне дроге, па се у Бетон хали састао са Марком Будимиром, који га је по задатку Беливука довезао у Ритопек. Тамо су били Беливук, Драганић, Спасојевић, Јанковић, Лалић и Милош Будимир. Убили су га и делове тела бацили у Дунав. Ствари су потом полили бензином и спалили.

Према наводима Тужилаштва, 3. августа 2020. Беливук, Миљковић, Милош Будимир, Јанковић, Ђурић, Лалић, Спасојевић, Тешић, Хрватин и Драганић убили су Горана Величковића. Претходно су га намамили у Вишеградску улицу причом око наводне куповине оружја.

Фото: Принтскрин

У акту тужилаштва се наводи да су га мучили, тукли, чупали му нокте, јер је наводно желео да убије Миљковића и Беливука. Затим га је, како се сумња, Миљковић секиром ударио у главу и одсекао је. На измасакрираном телу написали су "Кораћ п**", а те фотографије слали су контакт бројевима Величковића, па и самом Филипу Кораћу, и међусобно делили уз поруку: "Види, лутко, Мексико у сред Београда". Потом су га самлели и бацили у Дунав.

На састанак смрти, 10. новембра прошле године, наводи се у оптужници, намамљен је и Здравко Радојевић, под лажном тврдњом да ће му продати оружје, јер неко хоће да га убије. У "кући страве" у Ритопеку су га скинули, везали, поставили даску испод главе и Вељко Беливук га је ударио секиром у врат и одсекао му главу.

Према наводима Тужилаштва за организовани криминал, 9. децембра 2020. припадници ове криминалне групе убили су Милана Љепоју, јер је наводно био припадник супарничке криминалне групе, која је учествовала у покушају убиства Радоја Звицера у Украјини. Намамили су га причом о куповини блиндираног возила, а Љепоја је прихватио ову лажну понуду. Тукли су га, мучили, испитивали о деловању супарничких криминалних група и о наводном учествовању у покушају убиства Звицера. Тужилац тврди да су Беливук, Хрватин, Лалић и Јанковић стезањем кесе навучене преко главе и жицом око врата убили Љепоју, фотографисали његово измасакрирано тело, а потом слике слали контактима из његовог телефона.

Према доказима које су прикупили тужилац Младен Ненадић и двојица заменика Саша Иванић и Зоран Бабић, Марко Миљковић, Беливукова десна рука, смишљао је преваре којима су жртве намамљиване до места где су их чланови групе киднаповали.

- Тај бункер-штек у Ритопеку се налази када се уђе у гаражу, испод задње полице скине се део, убаци се шраф дебели који је стајао ту и поприлично се запне, а онда се отварају велика бетонска врата - објаснио је Хрватин како да се пронађе та просторија.

ОВО НИ У МЕКСИКУ НИСМО ВИЂАЛИ

ПРЕМА тврдњама Бојана Хрватина, Миљковић је у телефону имао велику колекцију фотографија измасакрираних људи, али нису у питању биле само њихове жртве:

- Волео је да (слике) држи у телефону, не знам из ког разлога, али је волео и имао је пун телефон тих слика - и онога што ми нисмо радили. Имао је слике које су урадили контра, па су слали нама. Труп цео са одсеченом главом, ту конкретну слику ми је показао и рекао да то нисмо ми урадили, већ "шкаљарци".

Наводно, Миљковић је говорио да су му из Црне Горе стизале поруке:

"Ово нијесмо ни у Мексико виђали што ви чините ту".

ЗАБРАНА УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ

НЕКАДАШЊЕМ вођи навијачке групе, Вељку Беливуку оптуженом за низ тешких кривичних дела у Србији, забрану уласка у Црну Гору "скинуо" је син бившег шефа Сектора за борбу против организованог криминала у Црној Гори Зорана Лазовића, Петар, запослен у Агенцији за националну безбедност (АНБ), пренели су у петак поједини медији. Забрана уласка у Црну Гору Беливуку је скинута почетком 2020. године, а он је новонасталу ситуацију искористио да посети Радоја Звицера, за којим трагају српска и црногорска полиција још од хапшења Беливука у фебруару.

ВУЛИН: ЗНАМО КО ЈЕ ПОСЕДОВАО "СКАЈ"

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин истакао је у петак да МУП има оперативна сазнања ко је све поседовао "Скај" апликацију, да ће то истражити и сазнати.

- Не знајући да ће бити разбијена "Скај" апликација и да ће бити срушена, Министарство унутрашњих послова је тражило да се законски санкционише и да свако поседовање и употреба таквог телефона, односно такве апликације буде кривично дело - рекао је Вулин, наводи се у саопштењу МУП.

"Скај" апликација, како наводи, није нешто што користе обични људи, веома је скупа, замишљена је на глобалном, на светском нивоу да буде потпуно криптована, да не можете ни на који начин легалним методама и средствима да пратите комуникацију на тој апликацији.

- Она је у протеклих неколико месеци, радом више полиција, мислим на француску, холандску, белгијску и надлежне службе Европола срушена, потпуно је дешифрована - поручио је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)