ЛЕЧИО СЕ ОД КОРОНЕ КАД ЈЕ УБИЈЕН ПУКИ: “Новости” откривају због чега се Миљковић терети за ликвидацију мање од Беливука

Е. Х.

05. 08. 2021. у 10:00

О повезаности и блискости двојице вођа београдске криминалне екипе Вељка Беливука и Марка Миљковића, сви су знали. Њих двојица се готово никад нису раздвајали, па ипак, први је оптужен за пет, а други за четири убиства.

ЛЕЧИО СЕ ОД КОРОНЕ КАД ЈЕ УБИЈЕН ПУКИ: “Новости” откривају због чега се Миљковић терети за ликвидацију мање од Беливука

Марко Миљковић

Према сазнањима "Новости", Миљковић се, за разлику од Беливука, не терети за ликвидацију Александра Глигоријевића Пукија, и то само из једног разлога - у то време лежао је у болници због короне!

Чак и овај податак, да се Миљковићу на терет не ставља ликвидација навијача из Оџака, говори о томе са коликом прецизношћу су полиција, БИА и Тужилаштво за организовани криминал водили истрагу, обраћајући пажњу на сваки детаљ.

Када су у јавност пре неколико дана испливали делићи овог тужилачког документа, који чека да стане на правну снагу, многи су били уверени да је реч о ненамерној грешци.

- Није грешка, већ је чињенично утврђено да је у то време, средином јуна прошле године, Миљковић био у болници, где се лечио од ковида 19 - наводи извор "Новости". - Када се разболео, помоћ је прво потражио у приватној клиници. Како су симптоми били све тежи, смештен је у "Др Драгиша Мишовић". Када се довољно опоравио, слао је своје фотографије преко "Скаја" својим ортацима.

Глигоријевић, који је био близак Беливуку, Миљковићу и њиховој екипи, нестао је 16. јуна 2020, а како се сумња истог дана је и убијен у "кући страве" у Ритопеку.

- Тог дана на превару су намамили Глигоријевића да око 12 сати дође на састанак са Марком Будимиром у Бетон халу - наводи наш саговорник који је упознат са садржајем оптужнице. - После извесног времена Будимир је одвезао Глигоријевића до куће у Ритопеку у којој су већ били окривљени Беливук, Драганић, Никола Спасојевић, Небојша Јанковић, Срђан Лалић, Милош Будимир и више непознатих особа. Глигоријевић је убрзо убијен из безобзирне освете. Извршење кривичног дела оптужени су покушали да прикрију тако што су Глигоријевићеву одећу исекли и ставили у кесу, а затим упаковали у своја возила и одвезли у непознатом правцу.

Просторију у којој је злочин извршен посули су различитим хемијским средствима како би уништили трагове. У то време Миљковић је био у болесничкој постељи, али им је слао подршку преко "Скаја".

- Глигоријевић је убијен из безобзирне освете - истиче наш саговорник разлог зашто је ликвидиран један од људи блиских навијачкој групи "Принципи", иза које се крила криминална банда Беливук-Миљковић. - Беливук је сазнао да Глигоријевић супарничкој навијачкој групи наводно одаје информације куда се они крећу и да планирају да их усмрте из "снајпера". Наравно, то је он тако образложио збуњеним члановима екипе зашто морају да "уклоне" свог човека.

Оптужница против 30 припадника криминалне групе Беливук-Миљковић прошла је прву проверу Посебног одељења Вишег суда у Београду. У току је њено слање окривљенима и њиховим браниоцима. Они имају право на приговоре и жалбе, а о томе ће, такође, да одлучује Ванрасправно кривично веће Посебног одељења Вишег суда. После тога, суд може да потврди оптужницу или да је врати на дораду.

На 322 стране оптужнице, коју потписује тужилац за организовани криминал Младен Ненадић са своја два заменика Сашом Иванићем и Зораном Бабићем, наводи се, поред осталог, да је ова криминална група формирана почетком 2019. године:

- Беливук и Миљковић створили су план да се под параваном навијачке групе "Принципи" врше кривична дела убиства, отмице, неовлашћена производња, држање и промет дрогом и оружјем, како би се поред имовинске користи стекао и примат у криминогеној средини. То су чинили застрашивањем супарничких група, преузимањем превласти на тржишту дроге и убиствима. Овај план су остали припадници криминалне групе, који су постали њени чланови, прихватили и свако од њих је по налозима и упутствима организатора предузимао одређене радње у циљу њихове реализације.

МОГУЋЕ ПРОШИРИВАЊЕ ОПТУЖНИЦЕ

У ОПТУЖНИЦИ, која је подигнута против ове криминалне групе, наводи се да су они окривљени да су починили пет убистава у саизвршилаштву. Реч је о Горану Величковићу Гоксију, Здравку Радојевићу, Милану Љепоји, Лазару Вукићевићу и Александру Глигоријевићу Пукију. У овом тренутку, према сазнањима "Новости", за још најмање три злочина су прикупљени докази, па се у догледно време може очекивати и нова оптужница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)