БЕЛИВУКОВ КЛАН УБИО ОСМОРИЦУ! При крају вештачење и прикупљање материјалних доказа и трагова о новим ликвидацијама

Е. Х.

01. 08. 2021. у 09:00

БЕЗ обзира на подизање оптужнице против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) са припадницима МУП Србије и Безбедносно-информативне агенције (БИА) наставља да прикупља доказе против ове мафијашке екипе.

БЕЛИВУКОВ КЛАН УБИО ОСМОРИЦУ! При крају вештачење и прикупљање материјалних доказа и трагова о новим ликвидацијама

Фото: Принтскрин

Како "Новости" сазнају, при крају су вештачења, али и прикупљање материјалних трагова за још најмање два убиства!

У овом тренутку Беливук, Миљковић и 29 чланова њихове групе оптужени су за пет ликвидација. Реч је о Горану Величковићу Гоксију, Здравку Радојевићу, Милану Љепоји, Лазару Вукичевићу и Александру Глигоријевићу Пукију.

- Док се чека да оптужница стане на правну снагу, посао тужиоца и полиције није завршен - наводи извор "Новости" из истраге. - Направљени су крупни помаци у истрази још два убиства, која сада нису обухваћена овом оптужницом, а на прагу смо да решимо и треће. То ће укупно бити осам. Наравно, ни ту нећемо стати, све док не расветлимо и последње кривично дело које је починила ова криминална екипа.

У овом тренутку у овом нимало лаком послу, тројици тужилаца и полицији који раде на најзначајнијем предмету у Европи (убиства су се дешавала не само у нашој земљи, већ и у региону) директно помажу и најмање двојица оптужених. Они могу да се надају повлашћенијем положају током предстојећег судског поступка, да постану сведоци-сарадници или сведоци-окривљени, уколико су директно окрвавили руке.

- Из њихових исказа јасно је да Беливук и Миљковић не само што су наређивали злочине, већ су и директно убијали - објашњава наш саговорник. - Први је користио секиру, а други нож. Реч је о убиствима која су сада у оптужници. Свима је познато да су комадали жртве и млели их како би на тај начин уклонили сваки траг. Индустријску машину за млевење меса прали су јаким хемијским средствима, али смо на њеним саставцима ипак успели да пронађемо биолошке трагове жртава.

ЖРТВЕ: Горан Величковић Гокси, Здравко Радојевић, Милан Љепоја, Лазар Вукићевић и Александар Глигоријевић Пукива

Иначе, председник Удружења судија и тужилаца Србије Ненад Стефановић за Танјуг је у суботу објаснио ток процедуре након подизања оптужнице која је предата Посебном одељењу Вишег суда у Београду на разматрање и доношење одлуке о потврђивању.

Рок за одговор на оптужницу је осам дана од дана пријема, указао је Стефановић. По истеку рока за одговоре, суд у року од 15 дана приступа преиспитивању оптужнице у садржинском смислу, односно утврђује да ли на основу свих предложених доказа произилази оправдана сумња да су оптужени извршили кривична дела:

- Ако тада суд установи да је потребно боље разјашњење стања ствари да би се испитала основаност оптужнице, наложиће да се истрага допуни. Ако утврди да постоји оправдана сумња да су оптужени извршили кривична дела за која се терете, суд ће донети решење о потврђивању оптужнице и доставиће га окривљенима и њиховим браниоцима, који имају право да уложе жалбу у року од три дана од пријема решења. У овом случају о жалбама ће бити надлежан да одлучује Апелациони суд у Београду.

Стефановић такође каже да у оптужници може бити стављен предлог да се према окривљеном одреди, продужи или укине притвор о ком предлогу суд одлучује у року од 48 сати. У овом случају је стављен предлог за продужење притвора Беливуку и осталима, а одлука суда се очекује у понедељак, јер им тада истиче притвор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)