НЕНАДУ ИЗ НИША ПРЕТИ ИЗРУЧЕЊЕ У АМЕРИКУ: Сада је отворио душу - "мозак" операције је и даље на слободи!

Д. А.

31. 07. 2021. у 08:00

ТАЧНО годину дана након хапшења са групом 11 нишких програмера, који су оптужени за дигиталну превару тешку 70 милиона долара, Ненад Младеновић (на слици) из Ниша јуче је пред својим пријатељима и пратиоцима на друштвеним мрежама "разоткрио" све околности под којима се нашао у овој групи.

НЕНАДУ ИЗ НИША ПРЕТИ ИЗРУЧЕЊЕ У АМЕРИКУ: Сада је отворио душу - мозак операције је и даље на слободи!

Фото Приватна архива

Он тврди да није криминалац већ успешни програмер и пословни човек иза кога стоји 17 година беспрекорне каријере. Он каже да се више не боји и да главни "мозак" ове групе никада није ухапшен и да је то њему најчудније у целој афери.

Младеновић је провео пет месеци у притвору и сада чека да ли ће бити изручен САД. После истраге ФБИ против њега и још десеторо програмера подигнута је оптужница да су преварили држављане САД. Он се није жалио Суду за људска права у Стразбуру, јер тврди да нема финансијска средства за тај поступак.

- Успешна фирма је пропала и томе су кумовали неки блиски чланови моје породице. Продали су чак и мој ауто на основу овлашћења које сам дао док сам био у притвору и под седативима. Нисам могао да се помирим са чињеницом да су ме обележили као криминалца, јер ја ништа нисам урадио што је у супротности са законима ове државе. Моја хостинг компанија бавила се продајом домена и све што је рађено урађено је преко ње. Ништа као приватно лице нисам предузимао. Не могу ја да будем одговоран ако је неко те домене користио за кривична дела. То би исто било када би, на пример, "Гугл" одговарао ако неко користи ову мрежу за незаконита дела - тврди Младеновић и додаје да он остале ухапшене и не познаје, осим извесног М. Ц.

- Он не само да никада није оптужен и ухапшен, већ ми је претио да вратим неке угашене налоге и домене. Када сам ухапшен, искористили су моје сараднике и уништили доказе, али нису све.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)