ПРВЕ ЖРТВЕ МЕСАРА ДВОЈИЦА КУМОВА: Нови детаљи из истраге против криминалне банде Вељка Беливука и Марка Миљковића - Ко је Миле Капетан?

Е. Х.

26. 07. 2021. у 08:00

МАРКО Миљковић, звани Маре и Месар, како се основано сумња, убио је два своја кума и о томе се јавно хвалио.

ПРВЕ ЖРТВЕ МЕСАРА ДВОЈИЦА КУМОВА: Нови детаљи из истраге против криминалне банде Вељка Беливука и Марка Миљковића - Ко је Миле Капетан?

Марко Миљковић и Вељко Беливук

Њему се судило за смрт кума Властимира Милошевића, брутално убијеног на трамвајским шинама у ширем центру Београда, али, како "Новости" сазнају, према свим прикупљеним оперативним сазнањима, он стоји и иза нестанка, и по свему судећи ликвидације, Мирка Којића Које, коме је, такође кум!

О овоме је говорио и председник Србије Александар Вучић, када је јавности обелоданио да Миљковић за себе говори: "Пази, какав сам ја краљ. Убио сам два кума"!

- Којић је, иначе, према оперативним информацијама прва жртва, после Милошевића, ове криминалне групе, коју предводе Вељко Беливук и Миљковић - истиче извор "Новости", близак истрази. - Њих тројица су била на оптужници и судило им се за убиство Милошевића.

Фото: Принтскирн/Пинк

Током судског поступка, једини на слободи је био Којић, који је био у бекству.

Шта се догодило, потом, и како је Којић од саучесника постао претња коју су уклонили, нико са сигурношћу не може да каже. Он је знатно старији од Беливука и Миљковића (у тренутку нестанка имао је око 45 година), а једно време зидао је зграде на Звездари. Постоји индиција да му ова довјица нису у потпуности веровала, а са друге стране су "бацили око" на његов грађевински бизнис.

Снимак бруталне ликвидације каратисте Милошевића, које је у јавности познатије као "убиство на шинама", приказан је ексклузивно у суботу увече на ТВ Пинк. Они који познају вође ове криминалне банде истичу, а то су и нека вештачења показала, да Милошевића убија кум Миљковић, а да су му у томе помагали Беливук и нестали Којић.

- Овај младић (Милошевић прим. аут.) нема везе са сукобом "шкаљарског" и "кавачког клана" - рекао је председник Србије

Фото: Пинк

- Овај човек је био узоран, каратиста. Убијен је јер је био физички јак и радио је као право обезбеђење на сплавовима. Сметао им је јер нису могли да продају дрогу. Он то није дозвољавао.

После злочина, полиција је ухапсила Беливука и Миљковића, али су они током судског поступка ослобођени. Кључни докази, попут ДНК, контаминирани су у полицији. Сумња се да је то урађено намерно. Беливуков телефон се, такође, волшебно изгубио негде по полицијским канцеларијама.

Када је председник Вучић, тада, изразио сумњу у то како је могло да дође до контаминације биолошких трагова узетих са места убиства, почиње и његово незаконито прислушкивање.

Али, и његовог брата Андреја, сина Данила, оца Анђелка... Тако су се мушки и пунолетни чланови председникове породице, са њим, нашли под мерама илегалног тајног надзора које су организовале одређене структуре у МУП Србије.

Тог тренутка заправо креће и успон Беливукове и Миљковићеве криминалне групе, а под своју "шапу" ставља их Радоје Звицер, за кога се сумња да је вођа "кавачког клана".

Истовремено, одржавају и тесне везе са Драком Елезом, који, као и они, има заштитнике у српској полицији.

Ипак, у Управи криминалистичке полиције (УКП) МУП Србије формира се Радна група, чији је циљ да прати активности оба клана, "шкаљарског" и "кавачког", како би се спречиле ликвидације на територији Србије.

- Радна група "Мангус" је служила за праћење оба ова клана - истакао је Вучић. - Догодило се, међутим, да је неколико лица из само једног клана убијено. Преломни тренутак била је управо 2018, када Беливук и Миљковић излазе из затвора и почињу да се свете.

Нови замајац у крвавом разрачунавању је покушај убиства Радоја Звицера крајем маја 2020. године у Кијеву. После тога долази до крваве освете на Крфу, када су убијени Баранин Алан Кожар и Ужичанин Дамир Хаџић, који се доводе у везу са "шкаљарцима", па чак и са ликвидацијом високопозиционираног "кавчанина" Даворина Балтића у центру Београда (јануара 2018. године).

После двоструке ликвидације на Крфу, 23. јула 2020, у Београду су почели да "нестају људи". И то већ од августа. У овом тренутку за смрт њих петорице осумњичена је група Вељка Беливука и Марка Миљковића. Реч је о Горану Величковићу Гоксију, Здравку Радојевићу, Милану Љепоји, Лазару Вукићевићу и Александру Глигоријевићу.

Јавност је, међутим, била згрожена призорима њиховог мучења и убистава. Припадници групе су све то снимали и размењивали путем апликације "Скај". Монструозни моменти забележени су на више стотина фотографија, почев од тренутака док су били живи, до уклањања тела у машини за млевење меса. Све то слали су налогодавцима из Црне Горе, пре свега Звицеру, али и другима, као и конкурентским групама као упозорење.

КО ЈЕ МИЛЕ КАПЕТАН

ОНО што је јавност сазнала пре неколико дана је и да је у намамљивању жртава на клање учествовао један црногорски држављанин, иначе близак "шкаљарском клану". Реч је о Милану Р. из Бара, познатијем као Миле Капетан. Он је, како се сумња, тај који је последњи пут слао поруке Александру Шарцу и Лазару Вукићевићу, лажући их да је "вепар ухваћен" и да дођу "да га муче", алудирајући на Вељка Беливука.

Чак им је и послата фотографија на којој је овај везан. И док се први није "упецао", Вукићевић је дошао на "састанак смрти". Убијен је у Ритопеку, после зверског мучења. Шарац је ливкидиран хицима у главу две недеље касније у Тржном центру "Ушће".

Милан Р. је према оперативним подацима, са С. Л. из Подгорице, одао локацију где се крију Алан Кожар и Дамир Хаџић. Они су после тога убијени. И за Милета Капетана постоје сазнања да је убијен у Црној Гори или у некој од земаља региона. Иза његове смрти стоје Радоје Звицер и његова екипа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)