НАПАДНУТИ ПОЛИЦАЈЦИ У БЕЛОЈ ЦРКВИ: Жена пријавила породично насиље, патрола дочекана бајонетом

З. У.

19. 07. 2021. у 10:15

ПРИЛИКОМ интервенције у Белој Цркви, двојица полицајаца су повређена, један теже, а други лакше.

НАПАДНУТИ ПОЛИЦАЈЦИ У БЕЛОЈ ЦРКВИ: Жена пријавила породично насиље, патрола дочекана бајонетом

Фото: В. Митрић

- Пријављен је случај насиља у једној кући, када је С. А. обавестила Дежурну службу да њен пасторак А. П. (33) крши и ломи све по кући. Полицијска патрола је упућена, а А. П. је држећи бајонет покушао да спречи полицајце да га приведу и блокирао им улазна врата - саопштио је Полицијски синдикат Србије.

Током даље интервенције један полицајац је теже повређен, док је други задобио лакше повреде. Након тога А. П. је побегао, а патрола је позвала колеге у помоћ, те је он после краће потраге нађен како се крије на једном крову. Ухапшен је и одређен му је притвор - саопштили су из Полицијског синдиката Србије.

Додају да желе да скрену пажњу како посао полицајаца постаје све опаснији, те да све чешће долазе у ситуације које могу бити ризичне по живот.

- Полицајци су ту да штите имовину и здравље грађана, али исто тако друштво треба више да учини како полицајци не би постајали жртве оваквих изгредника. Припадници МУП Србије раде један од најтежих и најодговорнијих послова у држави, те зато цело друштво овакве нападе треба да осуди, како би полицајци на терену знали да имају недвосмислену подршку грађана - речи су председника Полицијског синдиката СрбијеВељко Мијаиловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)