ОПРОСТИО БИХ МУ ДА МИ ЈЕ ПРИЗНАО ШТО МУ ЈЕ ПРОБИО СРЦЕ: Потресна исповест оца Ивана Трифуновића, кога је убио најбољи друг!

Novosti online

07. 07. 2021. у 23:40

ДА ми је Дамир као човек пришао погнуте главе и рекао: "Убио сам брата због тога и тога, можда бих га и разумео и опростио, али он као да је ликовао док је јуче у Палати правде, са победоносно подигнутим рукама, прошао поред мене.

ОПРОСТИО БИХ МУ ДА МИ ЈЕ ПРИЗНАО ШТО МУ ЈЕ ПРОБИО СРЦЕ: Потресна исповест оца Ивана Трифуновића, кога је убио најбољи друг!

Фото Приватна архива

Његово понашање ме је истерало из такта, понашао се као плаћени убица и морао сам да кажем: "Убицо, убио си ми сина, убиј сад и мене!".

Овим речима започиње потресну исповест Драгиша Трифуновић, отац Ивана Трифуновића (22) који је убијен након дочека Српске Нове године на Новом Београду, а за чије је убиство оптужен његов пријатељ из детињства Дамир Ибрахимовић (20), иначе рођак Вељка Беливука.

Први сусрет с Ибрахимовићем

Трифуновић каже да се у понедељак у суду први пут срео с Ибрахимовићем, откако му је син убијен.

- Иван и Дамир су били нераздвојни. Одрасли су заједно, знају се из вртића. Дамира сам сматрао другим сином. Све сам могао да помислим, али да уради овако нешто, нисам мога ни да замислим. Боли то што ни он, ни његови родитељи, са којима смо се интезивно дружили и били као једна кућа, нису показали ни трунку саосећања - прича Трифуновић. - Сина ми ништа не може вратити. Наша бол је вечна.

Он додаје да би му можда било лакше да је његов син био криминалац и лопов.

Фото М. Анђела

Место на коме је нађено Иваново тело

- Али, Иван је био изузетан младић. Никада ником зло није нанео. Да ми је бар унуче оставио да имам нешто његово - прича несрећни отац, док у рукама држи слику сина.

Драгиша каже да је скупио снаге и одгледао снимак са сигурносних камера, на коме се, како тврди, види како Дамир убија Ивана.

ДОЖИВОТНИ ЗАТВОР

Он каже и да је знао да је Ибрахимовић у сродству са Вељком Беливуком. - Сваки убица би требао доживотно да остане у затвору. Али, плашим се да Дамир ту казну неће добити. Не занима ме његова казна, већ разлог због ког ми је узео сина јединца, који никада ником никакво зло није учинио - завршава очајни Драгиша.

- Види се како Иван иде стазом са рукама у џеповима. Види се ауто из ког излеће Дамир, прилази му и једном га удара у груди. Иван није стигао ни да извади руке из џепова - прича отац.

Додаје да је кобне вечери затекао сина крвавог на плочнику, док је Дамир био поред њега и викао му да издржи. Трифуновић тада није знао да ће Дамир постати осумњичени.

- Дамир је био са мном и док смо Ивана возили у болницу. Убеђивао ме: "Издржаће, не брини, није дубока рана", а изговорио је и: " Иван ме је шутнуо, закачио сам га чашом" - објашњава отац: - Тренутак када сам сазнао да је Дамир осумњичен за смрт мог сина био је шок, који не могу да опишем.

Туга за убијеним сином Иваном не јењава

Трифуновић каже да редовно обилази гроб свог сина, а тако је било и на Ивањдан.

- То је имендан мога детета, били смо да упалимо свећу. Зову нас његови другови, колеге са посла. Свима се захваљујем. Иван је био младић који је радио и када добије плату целу је доносио у кућу. Недељу дана пре убиства купио је патике. Као да је јуче било, рекао ми је: " Кућо, тако ме је звао, види што сам купио патике". Њему су се много допале у њима сам га сахранио - рекао је очију пуних суза Трифуновић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)