ПУЦАО ИЗ ЗАСЕДЕ: У новосадском Новом насељу тешко рањен С. Ј. (30), сумња се да је реч о нерешеним односима

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

23. 06. 2021. у 20:17

НОВОСАЂАНИН С. Ј. (30) тешко је рањен у среду у преподневним сатима у Улици Ђорђа Никшића Јохана 5 у новосадском Новом насељу. Са устрелном раном у пределу грудног коша после збрињавања у Ургентном центру, превезен је у Институт за плућне болести у Сремској Каменици. Како сазнајемо, свестан је, његово здравствено стање је стабилно и прати се.

ПУЦАО ИЗ ЗАСЕДЕ: У новосадском Новом насељу тешко рањен С.  Ј. (30), сумња се да је реч о нерешеним односима

Фото: Н.Карлић

У С. Ј. је у по бела дана око 9.30 сати пуцано из ватреног оружја у улазу у зграду у којој станује. Према једној верзији, он је, наводно кренуо да изађе из ове троспратнице, када се зачула пуцњава, а не искључује се могућност да је упуцан када је ушао унутра. Претпоставља се да га је нападач чекао, и када га је угледао, повукао је обарач, после чега је одатле побегао. На прозору на улазу је видљива рупа од испаљеног метка.

Непознат је узрок пуцњаве, али се засад сумња да је реч о нерешеним односима. Рањени младић је, наводно одраније познат полицији због разних кривичних дела.

Узнемирени и уплашени грађани су позвали Хитну помоћ, a према речима др Зорана Круља, портпарола Службе хитне помоћи, медицинска екипа када је стигла на лице места није затекла повређеног. Незванично, повређеног је неко у међувремену одвезао у болницу.

У Ургентни центар, како нам је речено у овој здравственој установи, у 9.44 је примљен пацијент С. Ј. са тешком повредом у виду устрелне ране у пределу грудног коша.

- Након благовремене и комплетне дијагностике и примарног хируршког збрињавања, пацијент је хемодинамски стабилан транспортован у Институт за плућне болести - казали су у Клиничком центру Војводине.

КОМШИЈЕ НЕ ЗНАЈУ ЧИМЕ СЕ БАВИО

ЖИТЕЉИ Новог насеља кажу да јесу чули пуцњаву, али да им детаљи нису познати. Не желећи да коментаришу немили догађај, поједини станари зграде у којој је рањен С. Ј., уплашени и узнемирени због пуцњаве, кажу да повређеног знају из виђења, али да им није познато чиме се бави. Још наводе да су чули да је нападач наводно после пуцњаве ухапшен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)