НОВИ ДЕТАЉИ ДРАМЕ У ЗАБЛАЋУ: Муж се после крвавог пира обесио, Данијела и даље критично - једанаестогодишњак оперисан

В. Илић

20. 06. 2021. у 00:40

БЕЖИВОТНО тело Радоја Кривокуће (44) пронађено је ујутру у чачанском селу Заблаћу, у шумарку, који се налази недалеко од куће у којој је у петак у раним јутарњим сатима Радоје ножем избо трудну Данијелу (30) и њиховог једанаестогодишњег сина.

НОВИ ДЕТАЉИ ДРАМЕ У ЗАБЛАЋУ: Муж се после крвавог пира обесио, Данијела и даље критично - једанаестогодишњак оперисан

Фото: В.Илић

Здравствено стање Данијеле је и даље критично, и она се налази на одељењу интензивне неге чачанске Опште болнице, док је дечак, који је такође оперисан, на одељењу дечје хирургије.

Остало троје деце, који су Радоје и Данијела добили у брачној заједници су добро и налазе се код рођака.

Комшије Кривокућа, по њиховој причи, у суботу ујутру приметили су на око стотинак метара од њихове куће, на једном дрвету у оближњој шуми, обешеног Радоја. Одмах су позвали полицију.

Претпостављали смо да ће тако нешто и урадити. Њега је тог јутра, после почињеног крвавог пира, комшиница видела да је отишао у правцу шумарка са канапом у рукама - испричали су нам потресени суседи ове породице. - Плашимо се за Данијелин живот, а и њеног сина... Јадна та деца, за цео живот ће имати трауму...

Фото: В.Илић

Стравичан напад, да подсетимо, догодио се у петак око 7.30, док је Данијела била у кући са децом која су спавала. Радоје, коме је, иначе, полиција изрекла забрану приласка Данијели, а због честог насиља које је трпела, ускочио је у кућу кроз прозор. Почео је да виче, а потом је, незванично сазнајемо, на жену насрнуо кухињским ножем, задавши јој више убода у пределу стомака и груди. Желећи да спасе мајку од помахниталог оца, њихов једанаестогодишњи син голим рукама је ухватио за оштрицу ножа, па је том приликом задобио посекотине прстију и шаке. Радоје се, након овог језивог напада, удаљио и побегао, а полиција је кренула у потрагу за њим. На стотинак метара од куће, он се, испоставиће се у суботу ујутру, те вечери обесио.

Повређена несрећна жена и њено дете су превезени у чачанску болницу. Лекари су на пријему утврдили да је Данијела задобила повреде опасне по живот, па су је одмах послали у операциону салу. Дечак је оперисан у петак у поподневним сатима. Како сазнајемо, лекари су успели, и поред веома сложеног и озбиљног Данијелиног стања, да сачувају трудноћу.

Окидач за овај крвави пир, како се претпоставља је то што су се Данијела и Радоје у четвртак и формално развели, пошто је Данијела неколико месеци пре тога поднела захтев за развод брака и Радоја пријавила полицији за породично насиље. У петак, међутим, наводно је Радоје дошао до сазнања да је Данијела у трећем месецу трудноће, а да дете није његово.

- Он је њу често тукао. Долазила је полиција више пута. Последњи пут је узео канту бензина, полио по кући у којој су били Данијела и деца, и запалио. На срећу, тада нико није повређен, ватрогасци су одмах угасили пламен - казале су нам комшије Кривокућа, напомињући да је Данијела бар 20 пута пријављивала супруга за насиље. - И под забраном приласка, он је долазио у кућу. Он је био проблематичан када се напије, тада је био насилан. Боравио је и на психијатрији, и то након тог последњег инцидента.

РАСПОРИО СУПРУЗИ УТРОБУ

ИАКО нисмо успели да добијемо званичну информацију о здравственом стању Данијеле и њеног сина, сазнајемо да су чачански лекари постигли право чуда спасивши и Данијелу и живот бебе у стомаку. Наиме, према сазнањима од извора блиских истрази, Радоје је буквално ножем распорио утробу Данијели. Извршено је више операција, које су трајале сатима. Она се налази да интензивном одељењу интензивне неге, али је сада стабилно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)