МРТВУ ЖЕНУ ОСТАВИО У КРЕВЕТУ: У Кањижи ухапшен Тибор Вереш (55) због сумње да је убио Јулију Хорват

Ј. ЛЕМАЈИЋ - Р. ШЕГРТ

16. 06. 2021. у 21:00

У АДОРЈАНУ, малом селу у кањишкој општини, у среду је владао мук због трагичне смрти мештанке Јулије Хорват (58), која је у уторак пронађена мртва. Због сумње да је починио убиство у Кањижи је ухапшен њен невенчани муж Тибор Вереш (55), који је њено беживотно тело сакрио у кући и наставио да живи као да се ништа није догодило.

МРТВУ ЖЕНУ ОСТАВИО У КРЕВЕТУ: У Кањижи ухапшен Тибор Вереш (55) због сумње да је убио Јулију Хорват

Жртва и убица: Јулија Хорват и Тибор Вереш

- Он се сумњичи да је 8. јуна металном шипком ударио у потиљак ванбрачну супругу и нанео јој повреде од којих је жена преминула. Ово свирепо убиство догодило се у жртвиној кући у Адорјану, а злочин је откривен недељу дана касније, тек када су комшије приметиле да жене нема неколико дана, па су то пријавиле полицији - наводе у ПУ Кикинда. - Осумњичени је ухапшен, одређено му је задржавање до 48 сати, а потом ће, уз кривичну пријаву бити приведен у Више јавно тужилаштво у Суботици.

- Било ми је чудно, најпре што је једна ролетна стално спуштена, а потом и што је у суботу нисам видео како сређује башту испред куће, што јој је била рутина. Онда сам чуо од свештеника да је Тибор рекао како је Јулија отишла у Немачку и да зато не може да дође да помогне око цркве - прича нам Чаба Боршош, председник Месне заједнице, који је и полицији пријавио ­нестанак. - Полиција, кад је дошла, имала је шта да види. Њено тело било је у кревету, покривено. Он је ухапшен у Кањижи и како чујем признао је оно што је урадио. Посвађали су се, она је отишла од стола да нешто ради, а он је узео неку шипку из шпајза и ударио је по глави.

Несрећну жену је целог живота пратила тужна судбина. Рођена је у Мађарској, а овде је одрасла у хранитељској породици. Потом јој је преминуо муж, а како није имала деце, била је усамљена.

- Зато је у Тибору видела све, јако се заљубила а он је то обилато користио. Сву земљу и механизацију је распродала због њега, а он је поред ње имао још неколико жена. Код једне од њих га је наводно и полиција пронашла - кажу згрануте комшије. - Да зло буде веће, пошто ју је убио, он је распродао све из дворишта, пилиће, алат, шта год је могао. Говорио је да су купили кућу у Кањижи и да се селе. Јадна жена, овакву смрт није заслужила.

БИЛИ У ВЕЗИ ТРИ ГОДИНЕ

ПОЛИЦИЈА раније није имала било каквих сазнања о насиљу у овој породици, нити је осумњичени одраније познат због кривичних дела. Мештани Адорјана причају да су Тибор и Јулија били у вези око три године и да су живели у кући коју је она наследила од покојног мужа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)