ЦЕЛО СЕЛО ТУГУЈЕ ЗА МИРЈАНОМ: Мештани у шоку после незапамћене трагедије у Макрешанима

Г.Ћ.

09. 06. 2021. у 13:38

ДАН после незапамћене породичне трагедије која се у ноћи између понедељка и уторка догодила у Макрешанима надомак Крушевца када је Срђан Mилосављевић (51) са више удараца чекићем у главу брутално усмртио своју супругу Мирјану (45), мештани овог мирног села, искрено тугујући за својом трагично настадалом комшиницом, и даље су у шоку.

ЦЕЛО СЕЛО ТУГУЈЕ ЗА МИРЈАНОМ: Мештани у шоку после незапамћене трагедије у Макрешанима

Фото: Фејсбук

О мотивима овог свирепог злочина који је узнемирио читав овај крај и даље се само нагађа. О Мирјани комшије и пријатељи имају само лепе речи, док о њеном супругу Срђану не желе превише да говоре.

Фото: Приватна архива

 

- Волео је Срђан да попије то зна цело село, а онда је у нападу љубоморе често насртао на Мирјану, и вербално и физички. Прича се да је имао психичких проблема након повратка са ратишта у Хрватској где је био као тенкиста. И поред свега, тешко ми је да поверујем да је своју супругу убио на овако бруталан начин – каже један мештанин уз молбу да му не помињемо име.

И МИЛОШУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР

ПРИТВОР до 30 дана решењем судије за претходни постипак Вишег суда у Крушевцу одређен је и Милошу Милојевићу (23) из околине Крушевца, осумњиченом да је починио кривично дело тешко убиство у покушају. Он је у недељу, у селу Трмчаре подно планине Јастребац, у алкохолисаном стању полио бензином и запалио Горана Милановића (50), невенчаног супруга своје баке Биљане Брашић (63). Милановић је задобио тешке опектоне због којих је збринут у крушевачкој Општој болници, док је Биљана задобила лакше повреде.

Злочин се у породичној кући Милосављевића, подсећамо, догодио након Мирјаниног повратка из друге смене у фабрици у којој је запослена. Уследила је жестока свађа са Срђаном који је био у алкохолисаном стању. Он је, како се сумња, Мирјану најпре гађао стакленом пикслом, а потом је неколико пута ударио чекићем у главу. Несрећна жена на месту је преминула, а Срђан је из куће побегао у непознатом правцу. Након што је ухапшен и након што је полиција пронашла чекић којим је почињено убиство, Срђан је, како сазнајемо, признао злиочин.

- Све што бих вам рекла више нема смисла. Искрено ми је жао Мирјане, била је баш добра и вредна жена. Свако ће вам то у селу потврдити – каратко каже једна комшиница.

После саслушања судија за претходни поступак Вишег суда у Крушевцу одредио је Срђану Милосављевићу, осумњиченом за кривично дело убиство, притвор до 30 дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)