СУРОВОСТ ВЕЉИНОГ ВОЈНИКА: Рани радови са пиштољима и два леша на ливади

Novosti online

08. 06. 2021. у 20:00

БЕОГРАД није видео такву масовну тучу. Уговорену на ливади, на неколико стотина метара од полицијске станице у Калуђерици. Испаљено је на десетине метака из пиштоља, супарници су гађани навијачким бакљама, ударали су се бејзбол палицама... Епилог: двоје мртвих и десетак ухапшен, међу којима је био и садашњи војник Веље Невоље Дарио Ђорђевић - Декстер ухваћен у Бечу.

СУРОВОСТ ВЕЉИНОГ ВОЈНИКА: Рани радови са пиштољима и два леша на ливади

Фото: НС Уживо

Оружани обрачун између две банде је био заказан за 10. новембар 2008. године. Циљ је био да се поравнају рачуни после пребијања које се десило на Коњарнику и да се види ко има превласт у криминалним пословима у овом делу Београда. На двобој је дошло више од 20 младића.

После краћег вербалног препуцавања уследила је општа туча. Праштало је на све стране. Неки од испаљених метака завршили су у капијама и вратима околних кућа. Права је срећа да није још неко настрадао.

Друштвене мреже

Владимир Досковић

У обрачуну су настрадала двојица, по један са сваке стране, Владимир Досковић (33), грађевински предузимач и "жестоки момак" из Kалуђерице, и Далибор Миленковић (21), кувар у београдском ресторану "Орао". Досковићево тело полиција је пронашла на месту злочина, док су Миленковића другари покушали да пребаце у Ургентни центар, али је издахнуо на путу.

Брутални досијеи

Далибор Миленковић је у насељу био познат као навијач Партизана. На његову сахрану дошле су све вође "гробара". Владимир Досковић није био активан члан ниједне навијачке групе, а раније је био осуђиван због пуцњаве на боксера из краја.

Поред Ђорђевића ухапшени су Никола Дрљан - Ђани, Дарко Гашић - Праки, Борислав Грбић, Бојан Kрстић, Немања Поповић, Милутин Ристић и Зоран Вукашиновић, за које се сумња да су починили тешко убиство.

Окривљени су Стеван Бузаковић, Елдар Окановић, Бранко Гашић, Влајко Радосављевић и Стеван Бабић (теретио се и за поседовање дроге).

Од свих похапшених Дрљан и Гашић су били познати од раније полицији. Дрљан се помиње у пуцњави у Малом Мокром Лугу (септембар 2007.) када је његов ортак пуцао у човека судара аутомобилима, а Гашић је био помињан као актер пуцњаве неколико месеци раније. Код Дрљана је полиција годину дана раније и нашла три пиштоља са избрисаним серијским бројевим, две фалсификоване личне карте и пригушиваче.

После злочина Ристић је добио најдужу затворску казну - 10 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)