БИО ЈЕ ВЕОМА ПРИЈАТАН И ДИСКРЕТАН: Комшије проговориле о Србину из Париза који је седам година тело мајке чувао у плакару

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

05. 06. 2021. у 22:18

СРБИН из Париза, кога француски медији представљају као Сашу, стар 47 година, држао је тело мртве мајке седам година у стану, да би примао њену пензију!

БИО ЈЕ ВЕОМА ПРИЈАТАН И ДИСКРЕТАН: Комшије проговориле о Србину из Париза који је седам година тело мајке чувао у плакару

Фото: Депоситпхотос

Ову стравичну вест открио је француски дневни лист "Паризјен", позивајући се на изворе блиске истрази. Тело мајке је крио у ормару, у 20. париском арондисману, у источном делу француске престонице, а на слободу је пуштен у среду увече, после непуна два дана притвора.

Сам се пријавио у уторак у 7,20 ујутро, када се самоиницијативно појавио на вратима полицијске станице. Полицијском службенику је објаснио да му је мајка, коју овде именују као "Злака", преминула 2014. у својој 75. години, сама, у свом стану на једанаестом спрату на броју 117 улице Мортије. Рекао је да му је мајка боловала од рака и да је од тога и умрла.

Патрола је одмах, у пратњи Саше, отишла у стан. Иза блиндираних врата стана, пронашли су у купатилу мумифицирано тело жене у феталном положају. Тело је чувао у коферу прекривеном цирадом. Саша се поверио да је после смрти његове мајке, посмртне остатке држао у ормару, на исти начин. Да се не би осећао непријатан мирис, прекрио их је смесом пенастог сунђера из спреја.

Аутопсија несрећне жене извршена је у среду на Институту за судску медицину у Паризу. Није утврђен никакав траг насиља, што је омогућило да се отклони сумња у убиство. Током притвора, њен син је приликом испитивања изјавио да је задржао тело да би настављао да прима њену пезнију. Инспектори мисле да је одлучио да се пријави, јер му је претило избацивање из стана, па није знао шта да ради с лешом.

Комишије не могу да дођу себи од чуђења. Житељи с истог спрата, који су дали изјаву, потврђују да је станар у изнајмљеном стану о коме је реч пореклом Србин. "Паризјен" преноси изјаву једног од њих који истиче да је Саша веома пријатан и дискретан. Питао га је пре извесног времена и где му је мајка, коју више није виђао, а он му је одговорио да је одлучила да се врати у Србију да би тамо провела старост.

Суседи не знају да ли је Саша живео и даље у стану своје мајке. Виђали су га, с времена на време, на степеништу, али ретко. Кажу да из стана нису осетили никакав непријатан мирис.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)