УБИО САВУ ЈЕР ГА ЈЕ ПРИЈАВИО ПОЛИЦИЈИ ЗА КРАЂУ: Попио с њим ракију, па га мучки убио због једног "не"?

Ј. Ћ.

03. 06. 2021. у 22:19

ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Миљана Ј. (22) осумњиченог да је 28. новембра мучки убио свог комшију Саву Крстића (94) у његовој породичној кући у Доњем Душнику код Гаџиног Хана и то из безобзирне освете.

УБИО САВУ ЈЕР ГА ЈЕ ПРИЈАВИО ПОЛИЦИЈИ ЗА КРАЂУ: Попио с њим ракију, па га мучки убио због једног не?

Фото Архива

Како се наводи у оптужници, повод стравичног злочина био је позив за издржавање затворске казне, који је стигао Миљану, јер је марта 2017. године покрао деда Саву, а он га је пријавио полицији.

- Оптужени је сматрао да је жртва крива што он мора у затвор, па је одлучио да му се освети.

Отишао је до његове куће, заједно су пили ракију, након чега је од старца затражио да му шаље цигарете и уплаћује новац док је у затвору, јер робија због њега, што је он одбио.

Окривљени му је због тога задао већи број удараца рукама, ногама и непознатим механичким оруђем, по глави, рукама и ногама. Нанео му је повреде мозга, очних јабучица, преломе доње вилице, леве очне дупље, ребара, грудне кости, кичме а затим му затворио уста и нос и угушио га - наводи се између осталог у акту тужилаштва.

Тужилаштво је затражило да се Миљан огласи кривим и осуди по закону, али није прецизирало висину казне коју Кривични законик за тешко убиство прописује у распону од десет година до доживотне робије. Такође, тужилаштво је затражило да му се продужи притвор у којем се налази од 30. новембра прошле године.

Савина ћерка Гордана Цветановић након његовог убиства причала је да је старац био честа мета лопова.

- Стално су га крали, моторну тестеру, брусилице, бушилице, једном приликом су му однели 100.000 динара. Ишла сам са њим на суд због тих крађа јер није добро чуо, али он би увек говорио да никог не терети. Баш из тог разлога није држао новац код куће, већ сам му отворила рачун у Поштанској штедионици па је узимао колико му треба. Био је омиљен у селу, машинбравар по занимању, клепао је мештанима секире, варио, помагао свима - казала је тада она.

ПРОБЛЕМАТИЧАН ОДМАЛЕНА

МЕШТАНИ Доњег Душника годинама су живели у страху од Миљана (на слици), који је одмалена, како тврде, био проблематичан.

- Као дете у школу је донео бомбу, био је зле нарави. Осим што је крао, био је склон и тучама. Никад није био без ножа, и у продавницу када је ишао са собом би носио оружје. Знали смо да је лопов, али нисам могао да верујем да је у стању да убије неког - казао је један од комшија ухапшеног младића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)