УПУЦАО ПРОЛАЗНИЦУ: Подигнута оптужница против Х. А. (46) из Новог Пазара

Н. К.

02. 06. 2021. у 20:25

ВИШЕ тужилаштво у Новом Пазару подигло је оптужницу против Х. А. (46), којом му се на терет ставља рањавање две особе, међу којима је и случајна пролазница, у пуцњави 15. децембра прошле године, у близини Полицијске управе.

УПУЦАО ПРОЛАЗНИЦУ: Подигнута оптужница против Х. А.  (46) из Новог Пазара

Место обрачуна у Новом Пазару / Фото Н. Кочовић

Како сазнајемо, он је оптужен за кривична дела тешко убиство у покушају, за које је запрећена казна од најмање 10 година затвора до доживотне робије и недозвољена производња, држање и ношење оружја, које се кажњава са две до 12 година затвора. Оптужница, којом је обухваћен и његов син А. А. (24) због насилничког понашања, предата је Вишем суду и чека се потврда, после чега ће почети суђење.

Током истраге, поступајући тужилац утврдио је да је Х. А., који је био у аутомобилу са сином, приликом мимоилажења сигнализирао М. К. (40) да се заустави, после чега су пришли његовом возилу. Након кратке вербалне расправе, како се тврди оптужницом, А. А. је ногом ударио у врата аутомобила М. К., а потом и покушао да га песницом, кроз отворен прозор удари у главу, што је он ескивирао.

Након тога, Х. А. је, према тужилаштву, одгурнуо свог сина и извадио пиштољ и са раздаљине од око пола метра испалио два хица погодивши М. К. у стомак и препоне.

Повређени М. К. је тада "дао гас" и покушао да побегне, а Х. А. је у правцу његовог аутомобила испалио још четири хица, од којих су три погодила задњи део возила, а један случајну пролазницу М. М. (34), која се налазила око 80 метара даље, у пределу грудног коша.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)