ШИРОК КРУГ "ЏЕЛАТА" ИЗ КУЋЕ У РИТОПЕКУ: Сумња се да је још неколико чланова криминалне екипе Вељка Беливука окрвавило руке

Е. Х.

28. 05. 2021. у 21:40

ПОРЕД Вељка Беливука и Марка Миљковића, још неколицина чланова њихове криминалне групе окрвавила је руке и чинила зверства у "кући страве" у Ритопеку, најновија су сазнања из истраге, коју води Тужилаштво за организовани криминал (ТОК).

ШИРОК КРУГ ЏЕЛАТА ИЗ КУЋЕ У РИТОПЕКУ: Сумња се да је још неколико чланова криминалне екипе Вељка Беливука окрвавило руке

Фото Aрхива

Поред тога, једну од жртава, која је усмрћена у штек-бункеру у Хумској, мучили су неколико дана, а онда је брутално ликвидирали ударцима у главу. Тело су, потом, пребацили у језиву викендицу у околини Београда, где су покушали да уклоне трагове својих недела.

Фрагменти лобање, као и бројни биолошки трагови пронађени су током вишедневног увиђаја у овим просторијама, како на стадиону Партизана, тако и у кући у Ритопеку.

- Неколико десетина литара киселине искористили су за прање фамозне индустријске машине за млевење меса и костију, коју су користили како би се отарасили тела жртава и доказа својих монструозних дела - наводи наш извор. - Ипак, тај посао им је био узалудан.

СТРАВИЧНО Индустријска машина за млевење меса, Фото Aрхива

Трагови крви и тела пронађени су на саставцима и спојевима машине, и из њих су вештаци изоловали ДНК профиле, који су упоређивани са биолошким узорцима узетим од сродника жртава. Тако смо и дошли до идентитета неколико отетих и убијених.

Иначе, Беливук и Миљковић су члановима своје групе и најближим сарадницима, умешаним у око 40 убистава, говорили да не брину ништа и да нема трагова њихових зверстава. Нису, међутим, рачунали на најсавременија научна достигнућа када је реч о форензици.

- Када почне суђење, видећете какве смо доказе прикупили. Оно што могу да кажем јесте да ћемо бити згађени и начинима и бројем злочина које је ова банда учинила. Тешко ми је да поверујем, када су ти млади људи стигли да се тако покваре - изјавио је јуче министар унутрашњих послова Александар Вулин, говорећи о истрази и новим сазнањима о групи Беливука и Миљковића, али и несталим особама за које се сумња да су жртве ове криминалне организације.

Фото ATA Images

Вулин је рекао да тренутно не може да износи више детаља о томе, али је истакао да ће се, када почне суђење и изношење доказа, видети о каквим монструмима се ради.

Одговарајући на питање да ли су хтели да убију и председника Србије Александра Вучића, Вулин је рекао да је ова група била способна да то уради, јер су имали и оружје и новац и људе за тако нешто:

- Један од ухапшених је професионални снајпериста. Неки од њих су имали богато ратно искуство. Дакле, људи који то могу да ураде, који то знају да ураде. Они располажу невероватним сумама новца.

ЗАБРИНУТ ЗА СИТУАЦИЈУ У ПАЗАРУ

Говорећи о учесталом насиљу у Новом Пазару, министар Вулин је казао да је врло забринут, посебно имајући у виду да су актери и учесници обрачуна - адолесценти.

- Ви имате случајеве да се деца боду ножевима. То су клинци, видели сте, деца од 19 и 20 година, али боду се ножевима. То није ни обрачун неких криминалних банди, него једноставно, као да постоји свест да је насиље дозвољено, да је то начин да се решавају проблеми.

Александар Вулин, Фото Aрхива

Министар Вулин се осврнуо и на одбеглог вођу "кавачког клана" Радоја Звицера, истакавши да је сарадња са Интерполом од кључног значаја за хапшење овог криминалца:

- Ми смо издали потерницу, ми тог човека тражимо. Чланице Интерпола су дужне да га препознају, да га ухапсе и испоруче Србији, јер га ми тражимо за врло озбиљна кривична дела. У овом тренутку не могу да се изјашњавам о томе где се он сада налази. Имамо веома добра сазнања, па нека размишљају, али ми нећемо одустати. Док год је тај човек на слободи и председник Вучић је веома угрожен.

Према речима министра српске полиције, Звицер је срећно и мирно живео, готово савршено. Био је, истакао је Вулин, угледан грађанин Црне Горе, угоститељ, готово заштићен од државе, и додао:

- Након што је председник Вучић објавио рат мафији, након што смо спровели његова наређења, Звицеру се живот потпуно покварио. Сад је човек у бекству, сав тај новац може да послужи да ликвидира некога, али не може да послужи ни да лепо живи. Уопште не сумњам да је веома киван, веома љут и да тражи освету као што имамо обавештења.

Заплена дроге

Коментаришући најновију заплену дроге у акцији припадника граничне полиције, министар Вулин је рекао да је веома важно то што Управа граничне полиције ради озбиљно и константно:

- Честитам Управи граничне полиције, јер је пет килограма кокаина свугде у свету велика заплена. Србија је транзитна зона и као што видите дрога не долази само са Истока, већ и са Запада. Нарко-картели искрцавају своју дрогу у холандским лукама, а онда се одатле, са Запада, дистрибуира у друге земље. Истрага ће показати, али холандски држављанин турског порекла је вероватно дрогу даље превозио у неку другу земљу. Важно је да Управа граничне полиције ради озбиљно и константно.

Министар је истакао да би ликвидацијом председника Србије, наша земља била парализована, али и читав Балкан, као и да би се смрћу Вучића урушила политичка стабилност, а да насиље, безакоње и неизвесност одговарају нарко-картелима.

Говорећи о видео-снимку, који се појавио на друштвеној мрежи "Тик-ток", на којем се чује песма чији стихови говоре о Вељку Беливуку, министар је навео да сада, како је рекао, неке несрећне будале певају "Вратиће се Веља".

- Одмах да их разочарам. Неће се вратити, никада. Са овим доказима неће изаћи никада, ни он ни његови саучесници - рекао је Вулин.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)