ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ 15 ГОДИНА РОБИЈЕ: Окончано суђење Здравковићу за покушај убиства Милана Бека 2014.

Ј. Д. Љ.

21. 05. 2021. у 22:19

ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду јуче је, у завршној речи на суђењу за покушај убиства Милана Бека 2014. на Сењаку, предложило суду да оптуженог Александра Здравковића прогласи кривим и осуди на најмање 15 година робије, са чиме су се сагласили и бизнисменови адвокати, док је одбрана затражила ослобађање.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ 15 ГОДИНА РОБИЈЕ: Окончано суђење Здравковићу за покушај убиства Милана Бека 2014.

Фото П. Милошевић

Поступајући тужилац Ненад Стефановић рекао је да сматра да је током суђења доказано да је Здравковић извршио кривично дело тешко убиство у покушају, које му се оптужницом ставља на терет. Он је оценио да је одбрана Здравковића, који негира извршење дела, усмерена на избегавање, односно умањење његове кривичне одговорности.

- Неспорно је утврђено да је Здравковић, заједно са непознатом особом покушао да убије Бека, као и да је са умишљајем довео у опасност и живот његовог возача - објаснио је тужилац и подсетио да је на суђењу и сам Беко, казао да је са протеком времена све уверенији да је Здравковић особа која га је упуцала, рекавши на крају: "Да, он је тај."

Тужилац је навео и да је налазима Биолошког факултета утврђено да је Здравковићев ДНК пронађен на чаурама нађеним на лицу места.

ПРЕСУДА 26. МАЈА

СУД је изрицање пресуде заказао за 26. мај и то ће бити друга првостепена пресуда Здравковићу, јер је прву, којом је био осуђен на 10 година затвора, укинуо Апелациони суд и наложио да му се суђење понови. Тада му је укинуо и притвор у којем је био четири године, и одредио му кућни притвор у којем се налази и даље.

С друге стране, Здравковићева одбрана у завршној речи истакла је да није доказано да је он починио дело које му се ставља на терет.

- Нажалост, медији су већ унапред, осудили мог клијента - казала је Здравковићева адвокатица Милица Цолић Краварски.

Оптужен Александар Здравковић са адвокатом, Фото Архива

- Ипак, очекујем да суд цени само доказе, суди по закону и донесе правилну одлуку. Једна од кључних ствари је Беково сведочење које је проблематично по више основа. Наиме, симптоматично је да се он боље сећа догађаја после шест и по година, него што га се сећао након што је пуцано на њега.

Она је подсетила да је тужилаштво имало задатак да докаже оптужбу, а не да то ради оштећени. Сходно томе, одбрана тврди да је учињено низ битних повреда закона, оптужба није доказана и сходно томе, затражила је да суд ослободи кривице њеног клијента.

Оптужени Здравковић је у завршној речи, поновио да нема везе са случајем, да није био на месту где се догодио инцидент и да није крив, као што то тврди од почетка процеса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)