СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА БЕКА: Данас изношење завршних речи

Ј. Д. Љ.

21. 05. 2021. у 08:33

У ВИШЕМ суду у Београду ускоро би изношењем завршних речи странака у поступку требало да почне наставак суђења Александру Здравковићу, који је оптужен за покушај убиства Милана Бека 2014 године.

СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА БЕКА: Данас изношење завршних речи

Фото: Ј. Љутић

Након тога, суд ће заказати изрицај пресуде Треће првостепене у овом случају. 

Подсетимо, у првом случају за покушај атентата на бизнисмена судило се Маји Адровац која је била оптужена да је помагала извршиоцу у овом кривичном делу. Она је, међутим, због недостатка доказа ослобођена оптужби. 

Апелациони суд је укинуо ову првостепену одлуку и наложио понављање претреса, у којем су се овог пута на оптуженичкој клупи нашлиАдовац, али и у међувремену ухапшени Александар Здравковић. Донета је друга првостепена пресуда, Адровац је поново ослобођена оптужби, док је Здравковић осуђен на 10 година робије. До правоснажности пресуде омогућено му је да буде у кућном притвору.

Апелациони суд укида и ову пресуду и налаже понављање претреса који би даншњим завршним речима требало да да се после скоро 7 година оконча. 

Као својевремено Ардовац, тако је оптужени Здравковић изричит да није крив и да није починио дело које му се ставља на терет. Милан Беко је у другом поступку пред судом рекао да би Здравковић "могао бити" човек који га је упуцао, док је недавно на трећем суђењу био категоричан рекавши "Да, то је он". 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)