ХТЕО ДА ДИГНЕ ПОЛИЦАЈЦА У ВАЗДУХ? У Новом Саду подигнута оптужница против Земунца, експлозив поставио у лифту!

Љ. П.

14. 05. 2021. у 17:44

ВИШЕ јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против Ђ. М. (28) из Земуна због оправдане сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

ХТЕО ДА ДИГНЕ ПОЛИЦАЈЦА У ВАЗДУХ? У Новом Саду подигнута оптужница против Земунца, експлозив поставио у лифту!

Фото: Depositphotos

Он се сумњичи, како је данас саопштило новосадско ВЈТ да је 5. априла у Новом Саду у Улици Илије Бирчанина код броја 9, неовлашћено носио минско-експлозивна средства, и то минско експлозивну направу велике разорне моћи са даљинским активирањем.

Овај двадесетосмогодишњак је, како смо раније писали, ухапшен недалеко од зграде у Улици Илије Бирчанина у новосадском насељу Детелинара, у којој станује пензионисани полицајац Далибор Богдановић Боћа, који је и раније био мета „бомбашких“ напада. На снимку са надзорне камере у улазу у зграду у којој станује Богдановић, види се да мушкарац осумњичен за ношење експлозивне направе, са заштитном маском преко лица и торбом злази у зграду без икаквих проблема, и после кражег задржавања је са истим ранцем, у ком је нађен експлозив, напустио зграду.

Према незваничним сазнањима, импровизована експлозивна направа се налазила у плафону лифта, а претпоставља се да је мета напада био Богдановић и да је осумњичени тог дана дошао како би је узео и изнео из зграде.

Није искључено да је овај догађај повезан са оним од 15. јануара, када је полиција пријављено да је у тој згради постављена бомба, и тада је пронађен бицикл на којем се налазио мобилни телефон облепљен изолир траком из ког су вириле жице.

Земунцу Ђ М. (28) је продужен је притвор до 3. јуна, а за ово кривично дело запрећена је казна затвора од две до 12 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)