ПЛАВООКИ ЗОКИ - СВЕ ЈЕ ИЗМИСЛИЛА! Почело суђење бившем свештенику Зорану Максимовићу за обљубу малолетнице

С. Ј. М.

13. 05. 2021. у 20:29

БИВШИ свештеник из Калуђерице крај Београда Зоран Максимовић, којем је у четвртак у Вишем суду почело суђење за обљубу малолетнице, како смо сазнали негирао је извршење овог кривичног дела.

ПЛАВООКИ ЗОКИ - СВЕ ЈЕ ИЗМИСЛИЛА! Почело суђење бившем свештенику Зорану Максимовићу за обљубу малолетнице

Зоран Максимовић / Архива

Суђење је затворено за јавност ради заштите интереса малолетне, а и оптужени је био против тога да новинари остану у судници.

Максимовић, којег су парохијани прозвали Плавооки Зоки се терети да је завео девојку, која је са њим затруднела, а касније наводно и абортирала. Она у четвртак није дошла на суђење, већ само њен пуномоћник. Након окончања рочишта оптужени је испред Палате правде новинарима тврдио да је та девојка све измислила:

- Није ни била трудна, нити је абортирала. Она ме је прогањала и моја жена је то знала. Хтела је да се уда за мене. Добила је новац да ми намести аферу. Стално је долазила на вечерње службе и био сам обазрив, јер сам знао шта јој је циљ. Нисам имао ништа са њом. Нико није хтео да јој буде духовник, а ја сам то прихватио, било ми је жао, јер је болесна.

Максимовића је због непримерног понашање према верницима и посебно женама, у августу прошле године, рашчинио сада покојни патријарх Иринеј. Уколико га суд осуди за обљубу малолетнице, прети му казна од шест месеци до пет година затвора.

ПРОГАЊАЊЕ

МАКСИМОВИЋ је оптужен да је три године прогонио малолетницу, а прети му 15 година затвора за два кривична дела. Наиме, осим за обљубу злоупотребом положаја, рашчињени свештеник је оптужен и за прогањање девојчице, која је у том тренутку имала само 15 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)